ACTUEEL

Overname LangeLand Ziekenhuis raakt in impasse

Overname LangeLand Ziekenhuis raakt in impasse

Het LangeLand Ziekenhuis (LLZ) heeft de onderhandelingen voor overname door de MC Groep voorlopig gestaakt. De reden is dat zorgondernemer Loek Winter de overname niet haalbaar acht in het licht van zijn financiële voorwaarden.

Winter bevestigt dat de onderhandelingen voorlopig zijn opgeschort. "We hebben op alle vlakken overeenstemming weten te bereiken, behalve op het gebied van de crediteuren-afschrijving." Wie de crediteuren exact zijn laat Winter in het midden, maar naar verluidt zou het gaan om een aantal leveranciers van het LangeLand Ziekenhuis en ziekenhuizen van de A12-coöperatie die geen afschrijving willen doen.

Op 6 februari 2013 vertelde interim voorzitter raad van bestuur van het LLZ Jan Willem Brinkman in een interview met Skipr dat het Medisch Centrum Haaglanden een grote schuldeiser van het LLZ is. Het zou gaan om een rekening van ‘enkele miljoenen’. Destijds waren de partijen nog in onderhandeling over de te betalen rekening.

Nieuwe partij

Inmiddels is het LangeLand Ziekenhuis in onderhandeling met een nieuwe partij. Welke partij dit is, wil het ziekenhuis nog niet vertellen. Het LLZ denkt dat de onderhandelingen enkele weken in beslag zullen gaan nemen, waarbij de inzet is om een volwaardig basisziekenhuis in Zoetermeer te behouden.

In het interview met Skipr in februari stelde Brinkman nog dat vanwege de liquiditeitspositie van het ziekenhuis de uiterste deadline voor overname lag op medio maart 2013.

Overname niet noodzakelijk

In een reactie aan Skipr laat Brinkman weten dat het LangeLand Ziekenhuis vanwege verbeteringen in de bedrijfsvoering van de organisatie nog iets langer zelfstandig kan bestaan, maar dat er wel haast is met de onderhandelingen met de nieuwe partij. Inmiddels blijkt ook dat een overname niet meer strikt noodzakelijk is. Brinkman: "We zullen zeker partners nodig hebben om te overleven, maar het blijkt nu dat dit ook kan via een samenwerking met een wederzijds financieel commitment."

Financiële nood

Het LangeLand Ziekenhuis verkeert al langere tijd in financiële nood. In oktober 2012 meldde Brinkman dat het ziekenhuis ‘door een combinatie van factoren’ in zwaar weer zat, waardoor een overname onvermijdelijk was. Dit bleek twee maanden later, toen bekend werd dat het ziekenhuis het eigen personeel niet volledig leek te kunnen betalen. Hier werd uiteindelijk toch een oplossing voor gevonden.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Salomon

20 maart 2013

Het is verheugend dat de plaatselijke politiek zich nu gaat bemoeien met het LLZ. Verheugend dat de direktie van het LLZ nu ook eens denkt aan andere aspecten dan alleen maar de economische. Want hier staat niet alleen een uitstekend ziekenhuis maar ook een levensvervulling van zeer velen op het spel die toch echt andere belangen hebben dan iemand met een bewezen botte bijl houding als het aankomt op menselijkheid en niet de baantjes direkt weggeven bij overnames aan eigen vriendjes zoals Winter dat overal doet.


In het groot stelt de EU zich wel garant stelt voor Cyprus maar onder invloed van de VVD stelt de overheid zich in het klein niet garant voor noodlijdende ziekenhuizen vanwege een scala aan oorxzaken en heus niet alleen mismanagement wat Winter gewoonlijk roept?

Winter is van mening dat een ziekenhuis de 'eigen broek moet ophouden', hij is blijven steken in het zorgstelsel van 2006 waarvan iedereen nu erkent dat het een vergissing was. Ook ex minister Klink is terugkomen van dat 'ondernemersgeloof' uit 2006.

De norm behoort in de ziekenhuis wereld te zijn dat de overheid zich bemoeit met wat voor ons allen wezenlijk is, onze gezondheid. En dat specialisten en artsen zich met hun vak bezig houden en niet met 'de buit' er vandoor gaan zoals Winter na zijn omscholing van rontgenoloog tot entrepreneur health-care op verzoek van zijn VVD vriendjes bij de ING en grote vastgoedjongens.

De hele mentaliteit van dit gezelschap is doodziek en staat haaks op wat Nederland groot heeft gemaakt: moed, recht en barmhartigheid.
Geen afbraakpolitiek om er vooral zelf beter van te worden ( 'creatieve destructie' noemt deze professor dat) en grote groepen mensen te ontslaan en baantjes weg te geven aan de eigen vriendjes. Dat heeft een naam: fascisme , daarvan heeft Nederland onderhand toch echt genoeg gezien in de zorg sinds 2006.

Hou Winter buiten, gewone mensen snakken naar de lente.

Anoniem

20 maart 2013

Salomon slaat de spijker op zijn kop !!!

Anoniem

14 juli 2013

Dhr Winter stond bij ons in het OLVG al bekend als Dollar Loek. De man is zo bezeten geraakt van geld en macht dat hij met vrijwel iedereen in ons ziekenhuis problemen kreeg. Hardwerkende rontgen assistenten konden bijna elke dag een uitschijter krijgen als meneer niet op zijn wenken werd bediend.
Collega specialisten meden hem want hij had agressieve woede aanvallen. En als er soms toch afspraken werden gemaakt over een zakelijk project dan was hij degene die zijn slachtoffer, die hem in een onbewaakt ogenblik het voordeel van de twijfel gaf en het risico wilde aangaan toch met hem in zee te gaan, dan was Dollar Loek degene die een eind aan de afspraken maakte door zijn partner een mes in de rug te steken.
De man is intrinsiek slecht maar hij palmt je in en daarom zoek je geen kwaad bij hem. Maar hij is pervers gemeen en mateloos eerzuchtig en wil de grootste zorgondernemer zijn. Zelfs zijn eigen vrouw Gonnie vindt dat hij sinds hij ondernemer is geworden totaal is veranderd.

Loek Winter is een bedreiging voor de wetenschap, voor het imago van de echte zorgondernemers en de integere ziekenhuisdirecties en ook nog eens een bedreiging voor alle medisch specialisten wegens zijn in de media spuiten van denigrerende opmerkingen over onlangs weer de apothekers.

Top