ACTUEEL

Ggz akkoord met ingreep forensische zorg

GGZ Nederland heeft ingestemd met het bezuinigingsvoorstel van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het meerjarenakkoord is volgens de branchevereniging inhoudelijk sterk gestoeld op de uitgangspunten van de visie op de forensische zorg van GGZ Nederland, evenals de aanbevelingen vanuit het RVZ-advies “Stoornis en Delict”.

Het  akkoord voorziet in forse bezuinigingen op de strafrechtelijke forensische zorg. Deze worden gerealiseerd door verkleining van de tbs-capaciteit en verkorting van de gemiddelde behandelduur. Tegenover de afbouw van de tbs-capaciteit staateen groei in van minder intensieve forensische zorg, alsmede een extra investering in preventie en nazorg.

Invulling

De afbouw van capaciteit wordt, in lijn met de visie van GGZ Nederland, allereerst vormgegeven door middel van concentratie en specialisatie binnen de sector. Dit leidt volgens de branchevereniging tot een efficiëntere inzet van capaciteit. De resterende noodzakelijke capaciteitsreductie zal via de afbouw van aanbestedingen worden vormgegeven. Daarmee krijgt de sector volgens GGZ Nederland de mogelijkheid op een inhoudelijk onderbouwde wijze invulling te geven aan de bezuinigingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top