ACTUEEL

Bestuurlijke fusie azM en universiteit van de baan

De onderhandelingen tussen het Academisch Ziekenhuis Maastricht (azM) en de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht (UM) om tot een gezamenlijk bestuur te komen zijn mislukt. Dit meldt de universiteit op haar website.

De onderhandelingen die al sinds 2008 gaande waren, moesten leiden tot een gezamenlijke raad van  bestuur voor het Maastricht Universitair Medisch Centrum (UMC+). In de verklaring staat dat de intensieve besprekingen tussen de raad van bestuur azM, het college van bestuur UM en hun raden van toezicht 'geen allesomvattende uitkomst' hebben opgeleverd.” UM en azM constateren dat het momenteel niet haalbaar is tot een bestuurlijke integratie te komen.

Coöperatiemodel

De universiteit en het ziekenhuis stellen wel dat zij samen blijven werken op het gebied van onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. Er is besloten om verder samen te werken in een versterkt coöperatiemodel. De besturen zullen gezamenlijke bestuursvergaderingen blijven houden en de gezamenlijke activiteiten bij de doorontwikkeling van de Chemelot Campus en de Maastricht Health Campus zullen ook door gaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top