ACTUEEL

Olof Suttorp Zorgmanager van het Jaar

Olof Suttorp Zorgmanager van het Jaar

Olof Suttorp, bestuursvoorzitter van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout is verkozen tot Zorgmanager van het Jaar 2012. Hij volgt bestuursvoorzitter Rob Dillmann van het Zaans Medisch Centrum op.

Juryvoorzitter André Rouvoet heeft de uitslag donderdag bekendgemaakt tijdens een congres van vakblad Zorgvisie in Breukelen. Behalve de titel Zorgmanager van het jaar heeft Suttorp de bijbehorende ING Excellence Trofee in ontvangst genomen en een leergang van onderwijsinstituut Avicenna.

Nieuwe koers

De andere genomineerden voor de prijs van de Zorgmanager waren Thea Heeren, bestuursvoorzitter van GGz Centraal uit Amersfoort en Wim Kos, bestuursvoorzitter van gehandicapteninstelling ASVZ  uit Sliedrecht.

Suttorp heeft zich volgens de jury de afgelopen jaren op vele fronten actief ingezet om een nieuwe koers voor zijn organisatie uit te zetten. Jury-voorzitter Rouvoet: “Hij heeft een fusieorganisatie die samenhing als los zand veranderd in een organisatie met één gezicht. En hij heeft tegelijk de kwaliteit van de geleverde zorg door de jaren heen weten te verbeteren”.

Talent van het Jaar 2013

De prijs voor het Talent van het Jaar, de meest talentvolle jonge zorgmanager, ging naar Dennis van Veghel. Hij is manager van de maatschap cardiologie en cardiothoracale chirurgie in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Hij is projectleider van het project Meetbaar Beter dat de resultaten van behandelingen door de maatschap transparant maakt voor patiënten en verzekeraars. Ook was Van Veghel betrokken bij 'hartpatiënt Ad' en de community over hartritmestoornissen ‘Evolutie in de zorg’. Ad deelde via social media het traject voor, tijdens en na de operatie. Aan de titel Talent van het Jaar is een bedrag van 50.000 euro verbonden, beschikbaar gesteld door het Fonds NutsOhra, voor het uitvoeren van een project dat de zorg verbetert.

Oeuvreprijs Wander Blaauw

Een speciale Oeuvreprijs vanwege bijzondere verdiensten over een langere periode, die voor het eerst werd uitgereikt,  is toegekend aan Wander Blaauw, voorzitter van de raad van bestuur van Zorgpartners Friesland. Blaauw krijgt de prijs omdat hij in de regio waar zijn organisatie actief is, een zorgorganisatie heeft ingericht die dwars door de kokers van AWBZ en Zorgverzekeringswet heen ketens probeert te bouwen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

13 april 2013

Wanneer komen de prijzen voor de bestuurders die er de grootste rotzooi van gemaakt hebben en met een vette handdruk zijn vertrokken?

odGfwOoTNWhAj

21 april 2013

Wow! Talk about a posting knokicng my socks off!

Top