ACTUEEL

Hartpatient Ad deelt operatieproces live via social media

Hartpatient Ad deelt operatieproces live via social media

Hartpatiënt Ad ondergaat op vrijdag 27 januari een katheterablatie die hem van zijn hartritmestoornis af moet helpen. Hij deelt het traject voor, tijdens en na de operatie via social media.

De ingreep wordt ook live uitgezonden en is te volgen via de community over hartritmestoornissen ‘Evolutie in de zorg’. Het is voor het eerst in Nederland dat een katheterablatie live via social media te volgen is. Tijdens de ingreep houdt het medisch team van het Catharina Ziekenhuis via twitter de volgers op de hoogte van het gehele proces.

Hartpatiënt Ad

Ad Langendonk is vrachtwagenchauffeur, maar sinds hij er in augustus 2011 achter kwam dat hij last heeft van boezemdefibrillatie, werkt hij op kantoor in de planning. Door zijn aandoening mag hij niet meer met de vrachtwagen de weg op. Thuis kan hij niet meer helpen in de huishouding, waardoor alles op de schouders van zijn vrouw terecht komt.

Social media

Langendonk ondergaat op vrijdag 27 januari in het Catharina Ziekenhuis een katheterablatie die hem van zijn hartritmestoornis af moet helpen. Hij heeft ervoor gekozen om het traject voor, tijdens en na de operatie te laten delen via de social media, waar hij als @HartpatiëntAd te volgen is. “Normaal gesproken ben ik niet zo van de schijnwerpers (…) Maar deze ziekte heeft zo’n impact op je leven, je levert zoveel in. Medicijnen trekken het bonzen van je hart wel naar beneden, maar je blijft het gevoel houden dat je hart op hol slaat. Je geneest niet. Daarom zijn nieuwe, medische behandelmethoden zo belangrijk. Ik wil mensen hiervan bewust maken en mijn stem laten horen.”

Evolutie in de zorg

Volg Ad via de community over hartritmestoornissen 'Evolutie in de zorg' die vanaf dinsdag op de website van Skipr staat. Hier staat ook een uitgebreid interview met Ad.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Beelen

24 januari 2012

Beste Ad,
Heel veel succes! Zelf heb ik in april 2008 een ICD gekregen van dr. Lukas Dekker. Ik heb grote bewondering en waardering voor hem, een zeer kundig arts en fijn mens.
Nogmaals veel sterkte en succes!
Coen Beelen

Top