Tech

LUMC krijgt eveneens prestigieus ICT-certificaat

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft het op één na hoogste certificaat voor automatisering van de zorg van de Amerikaanse zorg-ICT-organisatie HIMSS.

Vorige week maakte het UMC Utrecht bekend de level 6-accredidatie te hebben ontvangen. Het LUMC heeft woensdag bekend gemaakt gelijktijdig hetzelfde certificaat het hebben ontvangen. In Nederland hebben nu twee UMC’s en drie algemene ziekenhuizen een niveau 6-certificering, zegt Karel van Lambalgen directeur ICT in het LUMC.

HIMSS

De accreditatiecommissie van Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) zegt: “Het LUMC voert een langetermijn-ICT-strategie uit waardoor deze level-6 bereikt is. Het ziekenhuis implementeerde onder meer ICT-oplossingen voor de ondersteuning van klinische besluitvorming die op dit moment vijf behandelingspaden ondersteunen: schildklierkanker, colorectale kanker, prostaatkanker, baarmoederhalskanker en staar. Ook het strategisch werken aan een volledige ‘Closed Loop Medication’ dossiervoering in de medische administratie is een vermelding waard.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top