Tech

UMC Utrecht verdient prestigieus ICT-certificaat

Het UMC Utrecht heeft als eerste academisch medisch centrum in Nederland het op één na hoogste certificaat gekregen voor automatisering van de zorg van de Amerikaanse zorg-ICT-organisatie HIMSS.

Het ziekenhuis krijgt de level 6-accredidatie vanwege de hoge mate van automatisering, de integratie van informatiesystemen en de lange termijn IT-strategie. “In het afgelopen jaar heeft het UMC Utrecht onder meer ondersteuning gerealiseerd ten behoeve van klinische protocollen en zorgpaden en is een duidelijke verbetering geconstateerd in medicatieveiligheid”, aldus de accreditatiecommissie van Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS). “Bovendien is vermeldenswaardig dat er een volledige ‘Closed Loop Medication’ dossiervoering in gebruik is bij de kinderchemotherapie en dat één verpleegafdeling al gebruik maakt van barcode-scanning voor de medicijnverstrekking.”

Mijlpaal

Jan Christiaan Huysman, programmamanager Vernieuwing Zorg-ICT van het UMC Utrecht, noemt het behalen van de accreditatie “een mijlpaal”. “Het UMC Utrecht beschouwt dit dan ook vooral als een aanmoediging om samen met zorgprofessionals te blijven streven naar goede, veilige en efficiënte zorg voor patiënten”, aldus Huysman. Slechts drie reguliere Nederlandse ziekenhuizen hebben al een niveau 6-certificering van HIMMS. In heel Europa zijn er 23 niveau-6 leden en één niveau-7 lid in Hamburg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top