ACTUEEL

Domus Magnus vaart wel bij onrust ouderenzorg

De open dag van particuliere ouderenzorgorganisatie Domus Magnus is zaterdag veel beter bezocht dan in voorgaande jaren. Domus Magnus denkt dat onzekerheid over de zorgplannen van het kabinet, leidt tot een groeiende interesse in particuliere zorg.

Dat stelt de organisatie in een persbericht. Domus Magnus heeft zes locaties, die afgelopen zaterdag allemaal hun deuren openden voor geïnteresseerd publiek. In totaal ruim 300 bezoekers meldden zich, waaronder opvallend veel toekomstige mantelzorgers.

Ouderenbeleid

De organisatie wijst erop dat de ontwikkelingen binnen het ouderenbeleid voor veel onrust zorgen. Ouderen zullen door de hervormingen steeds vaker een beroep moeten doen op mantelzorgers uit hun directe omgeving. Maar niet ieder familielid kan die zorg dragen. Domus Magnus merkt daarom een grotere interesse van familieleden voor particuliere woonzorgorganisaties.

Klassiek concert

Bij Domus Magnus zijn wonen en zorg gescheiden. De bewoners betalen huur, de zorg wordt betaald vanuit de indicatie. Vanuit de huur worden naast het appartement, ook de wasservice, de maaltijden van de chef-kok en het wekelijkse klassieke concert betaald.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top