ACTUEEL

Kwaliteit darmkankerzorg spectaculair verbeterd

Het aantal ziekenhuizen dat voldoet aan de minimale voorwaarden voor goede darmkankerzorg is sinds vorig jaar gestegen van 32 procent naar 78 procent. Dat heeft de kankerpatiëntenbeweging bekend gemaakt.

In totaal voldoen op dit moment 90 van de 115 ziekenhuislocaties aan de minimale voorwaarden voor goede darmkankerzorg die kankerpatiëntenorganisaties hebben opgesteld. Deze ziekenhuislocaties hebben daarmee het zogenaamde groene vinkje behaald in de Patiëntenwijzer darmkanker. Bijna alle ziekenhuizen (97 procent) hebben deelgenomen.

Transparantie

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt de uitkomsten een belangrijke bijdrage aan de transparantie van de kwaliteit van zorg voor de verzekerden. Doordat patiënten zich bewuster worden van de verschillen tussen de ziekenhuizen, worden de ziekenhuizen gestimuleerd hun zorg te verbeteren. Zorgverzekeraar Menzis hanteert het ‘groene vinkje’ in de Patiëntenwijzers darmkanker en prostaatkanker inmiddels als voorwaarde voor ziekenhuizen om in aanmerking te komen voor het Menzis predikaat Topzorg.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top