ACTUEEL

Bewezen zorgfraude daalt laatste jaren

Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006 is het aantal gevallen van bewezen zorgfraude gedaald. In 2005 werd 8,5 miljoen euro aan fraude opgespoord en in 2011 was dat 7,7 miljoen euro.

Het aantal vastgestelde fraudegevallen liep ook terug, van 1086 in 2005 naar 393 in 2011. Het totale fraudebedrag per geval verdubbelde echter wel ruimschoots in die tijd: van 7.827 euro naar 19.593 euro. Dat constateert vergelijkingssite ZorgKiezer.nl donderdag na onderzoek.

Ondoorzichtig systeem

Om de zorgfraude aan te pakken, hielden zich de afgelopen jaren bij zorgverzekeraars meer mensen bezig met dit onderwerp dan eerder. Die toename leidde niet tot de opsporing van meer fraude. “Sterker nog, het kost ons nu meer geld, maar er wordt minder opgespoord”, aldus Peter Ruys, directeur van ZorgKiezer.nl. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Dr. Graaistra

25 mei 2013

En de onbewezen fraude?
Laat me niet lachen, wij zijn zo slim dat ambtenaren de manier van ons bedrog nooit zullen achterhalen. Ha ha ha

Wat zijn de meeste mensen toch superdom. Of goedgelovig. Nou, laat ze dan ook maar bloeden. Dat is mijn moraal.
Patienten willen bedonderd worden. Zeg zelf, wie wil er nou genezen? Een ziekenhuisopname is toch een heerlijke afleiding als je normaal onder de brug ligt of in de moskee rondhangt? Dus je wordt een draaideurpatient. Nee, wij zijn wat blij met de algehele verloedering, de overheid heeft andere zaken aan het hoofd dan die paar miljard die wij met onze maniertjes achteroverdrukken. Wie durft nou aan een arts te twijfelen? meneer de dokter wordt altijd gelooft. Zeker tegenover justitie of de overheid of de belasting. Mij pakken ze niet. Nog even en ik ben trouwens weg. Dot soodziek land kan rotten. Ik heb de buit binnen. Ja, ik ben wel eerlijk tenminste.

Top