ACTUEEL

Stichting Op me Eigen onder toezicht

Stichting Op me Eigen in Lelystad is onder verscherpt toezicht gesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De instelling waar 70 cliënten met een verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis begeleid wonen, leverde ondermaatse zorg, zo constateerde de IGZ tijdens een onaangekondigd bezoek.

De zorgplannen werden onder meer niet goed uitgevoerd. Ook sloot de beschikbaarheid en deskundigheid van het personeel niet aan op de zorgbehoeften van de bewoners. De woningen waren ook slecht onderhouden en vervuild. Stichting Op me Eigen staat drie maanden onder verscherpt toezicht, binnen die tijd moeten verbeteringen doorgevoerd worden.

Stichting Op me Eigen heeft inmiddels een aantal zaken verbeterd. Zo is er een bestuurder in dienst genomen en zijn er twee orthopedagogen en een GZ-psycholoog benoemd. Ook worden de medewerkers nu niet meer aangestuurd vanuit een kantoor, maar direct in de woningen. Maar omdat de effecten nog onvoldoende zijn, is volgens de inspectie de zorg nog steeds niet op orde. Daarom heeft de IGZ voor 3 maanden verscherpt toezicht ingesteld.

Stichting Op me Eigen levert persoonlijke verzorging, begeleiding en verblijf aan 70 cliënten met een verstandelijke beperking en/of een psychiatrische stoornis. (ANP / Skipr)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 mei 2013


Misschien handiger om huishoudelijk hulp aan te nemen. om orde op zaken te stellen. Of gaan de bestuurder en p p ogen aan de poets. Wat ook goed helpt is om meer mensen op de directe werkvloer en wat minder op kantoor.

Top