ACTUEEL

Wilson keert terug als toezichthouder bij OLVG

Peter Wilson is op maandag 27 mei 2013 benoemd als voorzitter van de raad van toezicht van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam. Hierdoor keert Wilson na ruim een jaar terug als toezichthouder bij het Amsterdamse ziekenhuis.

Wilson was eerder van 2002 tot januari 2012 toezichthouder en vervulde hij ook de rol van vice voorzitter van de raad van toezicht. Hij is gevraagd terug te keren vanwege zijn specifieke kennis van het ziekenhuis. Deze kennis komt volgens het OLVG van pas bij het fusietraject tussen het OLVG en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ).

Bezoldiging

In december 2011 kwam Peter Wilson in het nieuws toen bekend werd dat hij als toezichthouder van het OLVG in 2010 een bezoldiging van 24.000 euro ontving. Dit bedrag werd daarna  met terugwerkende kracht vanaf januari 2011 teruggebracht tot 14.000 euro. Volgens een woordvoerder van het OLVG is de bezoldiging van Peter Wilson nu conform de adviesregeling is van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Zorg (NVTZ).

De raad van toezicht van het OLVG bestaat verder uit Carin Gorter, Nicoly Vermeulen en Marie-José Willemse.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top