ACTUEEL

Icare-topman in hoger beroep zwaarder bestraft

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft voormalige thuiszorgbestuurder Bart V. in hoger beroep veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 21 maanden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De rechters oordeelden dat in twee zaken was bewezen dat de oud-directeur Thuiszorg Icare heeft opgelicht, aldus het Dagblad van het Noorden. Daarmee heeft het gerechtshof V. in hoger beroep tot een zwaardere staf veroordeeld. In eerste instantie was V. tot een jaar cel veroordeeld.

Eerdere uitspraak

De rechtbank veroordeelde V. in 2010 tot één jaar gevangenisstraf. Ook moest hij van de rechter bijna zes ton terugbetalen aan de thuiszorgorganisatie. Het Openbaar Ministerie had zes jaar geëist. Volgens de aanklager had V. Icare voor 5,4 miljoen benadeeld. De rechtbank achtte alleen het witwassen van bijna 590.00 euro bewezen. Dat bedrag moet V. terugbetalen. Justitie ging hierop in hoger beroep tegen de uitspraak in de zaak en stelde daarbij haar oorspronkelijke strafeis bij tot 4,5 jaar.

Bart V. was tot 2005 bestuursvoorzitter van Icare, een van de grootste thuiszorgorganisaties van Nederland. Lees meer in de reconstructie in Skipr magazine 01 van 2010.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top