ACTUEEL

Amsta-locatie niet meer onder verscherpt toezicht

De Kleine Johannes, een instelling voor verstandelijk gehandicapten van Amsta in Amsterdam, staat niet meer onder verscherpt toezicht. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dinsdag gemeld.

Begin mei meldde de Volkskrant al dat de Inspectie het verscherpt toezicht op de Amsta-locatie begin mei 2013 had opgeheven. Een perswoordvoerster van Amsta zei destijds tegen Skipr dat dit nog wat voorbarig was, aangezien het een positief concept rapport betrof.

Vrijheidsbeperking

De IGZ plaatste de instelling vorig jaar december onder verscherpt toezicht vanwege onder meer onduidelijkheden over vrijheidsbeperking van bewoners. Zo werden vrijheidsbeperkende maatregelen niet goed geëvalueerd en geregistreerd. Volgens de IGZ ging het om "ernstige structurele tekortkomingen". Deze tekortkomingen zijn inmiddels verholpen, zo stelt de Inspectie.

De kleine Johannes

De kleine Johannes is een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier wonen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met zeer uiteenlopende ondersteuningsvragen in een kleinschalige en beschermde omgeving. (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top