ACTUEEL

Alpe d'HuZes krijgt geld niet op

Alpe d'HuZes weet lang niet altijd een goede bestemming te vinden voor het ingezamelde geld. Dat blijkt uit een rondgang van het Financieele Dagblad langs onderzoekers.

Volgens het FD staat zeker 37 miljoen euro ongebruikt op een bankrekening van het fonds. Dat is bijna de helft van het kapitaal dat het fonds de afgelopen jaren ophaalde. In de zeven edities van het evenement, fietsen de deelnemers meer dan 74 miljoen euro bij elkaar.

Bedragen

De organisatie noemt op haar website andere bedragen. Volgens een tabel zou inmiddels 45 miljoen euro zijn toegekend. Van een bedrag van 41 miljoen euro is de besteding nog onzeker. Dat is dan inclusief de verwachte opbrengst van 2013.

Oorzaak

Blijkens het artikel in het FD vindt het probleem zijn oorzaak in de beoordelingsprocedure van subsidieaanvragen. Het systeem zou ingewikkeld zijn en de selectiecriteria onduidelijk.

Ondernemers 

Daar komt nog bij dat het geld van Alpe d'HuZes alleen aan onderzoeksinstellingen en umc's mag worden toegekend. Zelfstandige ondernemers kunnen daardoor geen aanspraak maken op de subsidie.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

olaf wijman

7 juni 2013

het mag nooit gebeuren dat op enig moment dit initiatief 'bezoedeld' wordt door welke vorm van ongein dan ook!

Hoek

7 juni 2013

41 miljoen? Daar kan je heel veel steentjes voor kopen!
Tegen 3% rente = 1,2 miljoen per jaar > daar moet toch een leuke bonus inzitten voor de RvB?

Hoogenboom

7 juni 2013

WEllicht zou een combinatie van een zorginstelling en een ondernemer met een goed idee , wel mogelijkheden bieden. Innovatiekracht komt tenslotte van ondernemers niet van onderzoek alleen.

Top