ACTUEEL

Thuiszorgsoap Malaika stopt na één seizoen

Tv-soap Malaika stopt na één seizoen. Het is de betrokken partijen niet gelukt om de financiering rond te krijgen, zo meldt branchevereniging ActiZ.

Het eerste seizoen van de tv-soap Malaika was volgens ActiZ een succes. In dit eerste seizoen werden vijftig afleveringen uitgezonden, die dagelijks door gemiddeld 432 duizendkijkers zijn bekeken. Daarnaast is op www.malaika.nl een online community ontstaan met duizenden fans die de site vaak dagelijks bezochten. Omroep RTL5, de coöperatie Jongeren werken in de Zorg, producent Bing Film & TV de ruim 50 betrokken zorgondernemers en brancheorganisatie ActiZ zijn dan ook teleurgesteld dat er geen tweede seizoen komt.

Arbeidsmarktcommunicatie

Met de soap hoopte ActiZ jongeren te interesseren voor een baan in de zorg. “Wij wilden op een innovatie manier omgaan met arbeidsmarktcommunicatie”, zegt directeur Aad Koster van ActiZ. “En op die manier een positief en realistisch beeld neerzetten van het werken in de zorg. Honderden kijkers - vooral jongeren - hebben de afgelopen tijd op social media en op Malaika.nl berichten ‘gepost’, waaruit blijkt dat ze enthousiast zijn over de soap én over de zorg. Enorm jammer dus dat we dit mooie initiatief niet verder kunnen brengen.”

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 juni 2013

Misschien kan Actiz nu een soap beginnen over zakkenvullende zorgbestuurders? Genoeg inspiratie in eigen gelederen en een realistischer beeld dan de zoetsappige propaganda van Malaika.

Dirkse

9 juni 2013

Raar bericht. Een TV-programma dat op dat moment zoveel kijkers trekt, moet de eigen broek toch op kunnen houden? Is het probleem niet de financieringsvorm: namelijk uit subsidies e.d.?

Anoniem

17 juni 2013

Ik vind het belachelijk dat ze er mee stoppen, het was een super soap wat heel leuk was en waar je ook nog een heleboel van kon leren. Wat ik vind dat als je stopt maak er dan een goed einde aan, nu zijn er nog veel vragen en nog veel verhalen maar op het midden. Dit vind ik niet kunnen en heel raar.
Groeten.

Top