ACTUEEL

Rechter straft 'genezers' na dood kankerpatiënte

Twee alternatieve genezers hoeven niet de cel in, maar hebben donderdag wel voorwaardelijke celstraffen tot een jaar opgelegd gekregen.

Volgens de rechtbank in Haarlem hebben Peter J. en Marthe B. hun zorgplicht verzaakt en zijn ze schuldig aan het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij een Heemsteedse kankerpatiënte. Zij overleed in 2011 op 52-jarige leeftijd aan uitgezaaide borstkanker. De genezers maakten de vrouw bang voor een behandeling in het ziekenhuis.

Voorwaardelijk

Orthomoleculair basisarts Peter J. (54) uit Heemstede kreeg een jaar voorwaardelijke celstraf en natuurgenezeres Marthe B. (71) uit Amsterdam kreeg een half jaar voorwaardelijk, beiden met een proeftijd van 5 jaar. Het Openbaar Ministerie had tegen J. 3 jaar celstraf geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen B. 2 jaar cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk en tegen beiden een beroepsverbod van 10 jaar. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hoek

14 juni 2013

Bestaat er eens een uitgelezen mogelijkheid om deze kwakzalverij aan te pakken, wordt er helaas toch weer halfbakken gehandeld. De uitspraak is net zo fout als de "behandeling" van deze "genezers".

Top