ACTUEEL

Schippers: verzekeraars aan zet bij Ruwaard

  • Onbekend
  • 20 juni 2013
  • 1012 keer gelezen
  • 1 reactie

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zet geen stappen om het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse overeind te houden. Volgens Schippers zijn de zorgverzekeraars aan zet als overnamegesprekken niet lukken en toetst de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de financiële onderbouwing van plannen.

Behoud ziekenhuis

SP, PVV willen het ziekenhuis behouden, CDA, GroenLinks, PvdA en D66 willen dat de bewoners op Voorne-Putten goede zorg houden. De minister benadrukte donderdag in de Tweede Kamer dat de overheid pas als laatste aan zet is om cruciale zorg als de spoedeisende hulp en acute verloskunde overeind te houden.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis raakte in opspraak door een overklaarbaar hoog sterftecijfer op de afdeling cardiologie in 2010 en heeft het ook financieel moeilijk. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Schulte

21 juni 2013

Waar Anton Westerlaken komt wordt samengewerkt in plaats van geconcurreerd. Zorgverzekeraars vonden dat prima omdat zij niet geloven in concurrentie als middel om de kosten te beheersen. Zij geloven in volumebeheersing. Nu die samenwerking zorgt voor behoud en mogelijk groei van volume zal Westerlaken minder steun krijgen vanuit de verzekeraars. Die zijn uiteindelijk vooral gebaat bij sluiting. De slaagkansen hangen dan ook vooral af van de mate waarin Westerlaken volumebeheersing in zijn voorstel zal weten te verwerken. En juist volumebeheersing is niet in het belang van zijn eigen net gebouwde en te ruim bemeten ziekenhuis. De artsen en bestuurders van het Ruwaard zijn aan de ene kant afhankelijk van Westerlaken maar weten aan de andere kant dat zijn belangen de hunne niet zijn. Dit is dus best een interessant eindspel voor het Ruwaard. Westerlaken kan hier laten zien dat hij echt een groot bestuurder is door deze belangen op een goede manier te verenigen zonder ruzie te krijgen met zijn eigen medische staf. Go Westerlaken go!

Top