ACTUEEL

D66 wil aidspatiënten hennep laten kweken

Mensen die aids of MS hebben, moeten zelf cannabis kunnen telen. D66 komt dit jaar met een initiatiefwetsvoorstel in de hoop dit mogelijk te maken. Dat kondigt Tweede Kamerlid Boris van der Ham van die fractie aan in een donderdag gepubliceerde drugsnota.

Mediwiet voldoet niet altijd

Chronisch zieken kunnen alleen bij de apotheek terecht om mediwiet (medicinale cannabis) te kopen. Volgens Van der Ham is die cannabis erg duur en slaat het beperkt aantal varianten niet altijd aan, waardoor patiënten vaak uitwijken naar coffeeshops. Thuisteelt is verboden in Nederland, maar D66 wil de Opiumwet zo aanpassen dat patiënten die aantoonbaar medische baat hebben bij zelfgeteelde cannabis dit wel mogen.

Van der Ham juicht experiment toe

Donderdag heeft een adviescommissie ook haar toekomstvisie op het drugsbeleid aan het kabinet overhandigd. Van der Ham vindt het “grote winst” dat de commissie mogelijkheden ziet voor een experiment met gereguleerde teelt van cannabis. D66 pleit al enkele jaren voor wietteelt onder strikte criteria. Telers die zich daar niet aan houden, moeten worden vervolgd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top