ACTUEEL

Slotervaart verwijt Erbudak zelfverrijking

Slotervaart verwijt Erbudak zelfverrijking

Oud-bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis wordt beticht van zelfverrijking. Volgens NRC Handelsblad, dat zich baseert op stukken die namens het ziekenhuis en de eigenaren zijn ingediend bij de Ondernemingskamer, waar Erbudak een zaak heeft aangespannen, heeft Erbudak ondermeer voor een miljoen euro aan spookfacturen verstuurd.

De bedoelde facturen zou Erbudak in 2008 samen met ziekenhuisontwikkelaar Simed International hebben opgesteld, om zo een privéproject in Turkije te kunnen financieren. Ook zou er 110.000 euro zijn verdwenen uit een kas waartoe alleen Erbudak toegang had. Met een creditcard van het ziekenhuis gaf ze bovendien vierduizend euro uit aan taartjes en bonbons. Voor zover bekend heeft het ziekenhuis geen aangifte tegen haar gedaan.

Zeggenschap

Erbudak en Simed ontkennen alle aantijgingen, aldus Het Parool. Volgens een woordvoerder van het bedrijf houden de beschuldigingen vermoedelijk verband  met het conflict tussen Erbudak en de eigenaren van het ziekenhuis. Beide partijen voeren een felle strijd rond de zeggenschap over het ziekenhuis. De strijd ontbrandde eind vorig jaar na het overlijden van eigenaar Jan Schram. Door de uitgifte van extra aandelen wisten Schrams erfgenamen te voorkomen dat Erbudak, jarenlang Schrams zakenpartner,  een meerderheidsbelang in het ziekenhuis verwierf. De Ondernemingskamer buigt zich donderdag 4 juli over de rechtmatigheid van de uitgifte van extra aandelen in het ziekenhuis.

0 Reacties

Top