ACTUEEL

SAZ Carrière Support verder met VvAA

Tien medisch specialisten maakten het afgelopen anderhalf jaar gebruik van de carrièrehulp van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen. Het project kwam langzaam op gang en gaat nu verder onder paraplu van VvAA.

Dat zegt Jos Sturkenboom, voorheen ondernemer, nu in dienst van VvAA. Sturkenboom was vanaf het begin betrokken bij SAZ Carrière Support. De dienst wilde medisch specialisten met functionerings- en carrièrevragen 'onder de arm nemen'. Met het initiatief wilde SAZ inspelen op de berichtgeving over disfunctionerende medisch specialisten.

Tegenslag

SAZ Carrière Support kwam echter niet zo snel op stoom als aanvankelijk gewenst, deels doordat SAZ er de financiële slagkracht niet voor had. De vereniging van algemene ziekenhuizen verbond zich aanvankelijk voor drie jaar aan het project, maar moest vorig jaar 'andere prioriteiten' stellen, aldus Sturkenboom. Vorige maand verbond VvAA zich financieel aan het project, dat wel onder de oude naam verder gaat.

Verwachting

VvAA verwacht dat de mobiliteit van medisch specialisten de komende jaren verder gaat toenemen. Ook zullen loopbaan- en coachingsvraagstukken vaker voorkomen.

Tien specialisten

De tien specialisten die afgelopen anderhalf jaar gebruik maakten van het initiatief hadden voornamelijk carrièrevragen. Het ging volgens Sturkenboom om relatief jonge specialisten (halverwege de 40) die door bijvoorbeeld concentratie van zorg, hun vak drastisch zagen veranderen. Waar ze eerst een algemene praktijk runden, moeten ze straks heel gespecialiseerd werken. Ook moeten specialisten door fusie ineens samenwerken met een maatschap waar ze eerder bewust niet voor kozen.

Sussen en afslanken

Het is de bedoeling dat SAZ Carrière Support ziekenhuizen gaat begeleiden bij loopbaanvragen van medisch specialisten. Volgens Sturkenboom is hij daarover met vier ziekenhuizen in overleg. De ziekenhuizen willen uiteenlopende hulp, bijvoorbeeld bij het sussen van een conflict tussen twee maatschappen of het implementeren van IFMS. Maar er is ook een ziekenhuis dat teveel specialisten in dienst heeft en dat in afgeslankte vorm verder moet. SAZ Carrière Support gaat daarbij helpen. (Daan Marselis)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top