Vastgoed

Gemeente Beverwijk dwarsboomt Rode Kruis Ziekenhuis

Of het Rode Kruis Ziekenhuis maximaal kan verdienen aan de locatie die ze verlaat, is  allerminst zeker. De grond brengt het meest op als bouwgrond voor woningen. Echter, of op die plek woningen gebouwd mogen worden na de sloop van het ziekenhuis, is onzeker. De gemeente Beverwijk voelt er namelijk niets voor om daar aan mee te werken, meldt het Noordhollands Dagblad.

Nieuwe locatie

Het RKZ heeft al enige tijd nieuwbouwplannen, omdat het huidige gebouw niet langer voldoet aan de huidige eisen en ambities. De gemeenten Beverwijk en Velsen hebben gezamenlijk de locatie Wijckerpoort als nieuwbouwplek voor het ziekenhuis naar voren gebracht, maar het ziekenhuis heeft voorkeur voor een andere plek.

Afwijzing

Het ziekenhuis is van plan Beverwijk te verlaten en te verhuizen naar locatie Tolhek in Uitgeest. Dit zit de gemeenteraad nog behoorlijk dwars. Tijdens de evaluatie van het rapport over de afgewezen nieuwbouwplek Wijckerpoort donderdagavond, gaf  wethouder ruimtelijke ordening Maarten Dijkshoorn aan dat Beverwijk niet netjes is behandeld door de RKZ-directie. De liefde is jaren van één kant gekomen, maar dat is nu voorbij, aldus Dijkshoorn in het ND.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top