HRM

Bond boos over gang van zaken bij Ruwaard

Het personeel van het overgenomen Ruwaard van Putten Ziekenhuis is verworden tot een speelbal van de overnemende ziekenhuizen. Dat zegt Joost Veldt, bestuurder bij CNV Publieke Zaak.

Maandag kregen ruim 500 medewerkers van het ter ziele gegane Ruwaard van Putten Ziekenhuis een tijdelijke aanstelling voor 3 of 6 maanden aangeboden. Wat er daarna met deze mensen gebeurt, is nog onduidelijk.

Onzekerheid

Volgens CNV Publieke Zaak blijft op deze manier de onzekerheid voor de medewerkers bestaan. "Ik heb me flink geërgerd aan de communicatie van de overnemende ziekenhuizen. Ze spreken over behoud van werkgelegenheid en afstemming met bonden, maar de bereidheid om iets te betekenen voor de werknemers van het Ruwaard is minimaal", stelt Veldt.  

Basale garanties

“Wij herkennen ons niet in de opmerking dat de meest basale garanties niet bespreekbaar waren. Wij hebben de medewerkers conform CAO ingeschaald”, reageert het ziekenhuis donderdag.

Abvakabo FNV

Ook zorgvakbond Abvakabo FNV is niet te spreken over de gang van zaken bij het ziekenhuis. “Het ging al een hele tijd slecht bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis, maar het personeel is zich de hele tijd blijven inzetten. Nu krijgen ze stank voor dank”, zegt Abvakabo-voorzitter Corrie van Brenk. “Met de korte contracten wordt misbruik gemaakt van de afhankelijke positie van de werknemers. Door het ziekenhuis pas over te nemen nadat het failliet ging, moesten de medewerkers niet mee overgenomen worden. Ze zijn nu vogelvrij”, benadrukt Van Brenk.

Korte contracten

Het ziekenhuis zegt met de korte contracten te willen voorkomen dat medewerkers in dezelfde functie op dezelfde afdeling verschillende contracten krijgen. Het is de bedoeling dat het ziekenhuis binnen de komende zes maanden overgaat naar een doordeweeks ziekenhuis. “Voor een grote groep medewerkers zal er ook na 1 januari 2014 werk zijn in het Spijkenisse Medisch Centrum”, laat een woordvoerster weten.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis ging eind vorige maand failliet en werd gelijk overgenomen door het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Bij de overname werd al het personeel ontslagen. Het ziekenhuis gaat verder als het Spijkenisse Medisch Centrum. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Sjapindra ( 500 mensen per dag op straat in Nederland!)

18 juli 2013

Het CNV slaat de spijker op zijn kop. Overal waar zorgondernemers en specialisten ruzien over het beleid wordt ALTIJD het personeel de dupe. Dat moet ook een aansporing zijn om juist de kleine prive klinieken te gaan verbieden want daar trekken zorgondernemrs zich helemaal niets meer aan van wet en regelgeving of het nou de ARBO wetgeving is of de CAO...wie niet doet wat de zorgondernemer en zijn managers willen vliegt eruit!
Van enige rechtsbescherming is allang geen sprake meer in prive klinieken en al duizenden mensen hun levens zijn verwoest door het meedogenloze gedrag van zorgondernmers en ook specialisten zijn al het slachtoffer geworden.

Schippers maak een einde aan de privatisering en zorg dat de gevestigde ziekenhuizen weer een menselijk arbeidsklimaat krijgen zoals het altijd was voordat de VVD de marktwerking begon te introduceren.

Het is niet minder dan misdadig wat de individuele werknemer wordt aangedaan aan Kafkaanse hersenspoeling sinds de prive klinieken ook gewoon verkoopbaar zijn geworden aan de meest biedende compleet met het personeel wat er vaak al een tiental jaar werkte en dan opeens onder een totaal nieuw beleid met andere managers een nog grotere arbeidsinspanning moet leveren want het gaat alleen nog om productie.

Elke dag verliezen op dit moment 500 mensen hun werk in Nederland. En de bestuurders halen hun schouders op, die verdienen veel aan het kapot maken van de ziel van elk volk: de arbeidende mens

Top