ACTUEEL

Anno12 benoemt beoogd bestuurders

De nieuwe zorgverzekeraar (in wording) Anno12 heeft 4 toekomstige bestuurders en 3 toekomstige toezichthouders benoemd. Zij zijn beoogd bestuurder of commissaris tot de vergunning vanuit De Nederlandsche Bank officieel rond is. Dit is op zijn vroegst oktober, zegt initiatiefnemer Rob Adolfsen.

De organisatie had begin juni het benodigde startkapitaal bijeen. Het had 3,4 miljoen euro opgehaald, waarvan zeven ton via crowdfunding. De vervolgstap hierop was dat Adolfsen op 1 juli een vergunningsaanvraag voor een nieuwe zorgverzekeraar indiende bij De Nederlandsche Bank. Daarnaast gaf hij de juridische structuur van de zorgverzekering gestalte. Deze gaat werken vanuit een coöperatiestructuur. Die bestaat uit ANNO12 zorgverzekeraar NV waarvan Adolfsen en Michiel Alkemade bestuurder zijn. De leden en tevens aandeelhouders zijn vertegenwoordigd in de coöperatie ANNO12 UA die straks 100 procent van de aandelen in handen heeft. Daarnaast bestaat er de stichting Administratiekantoor ANNO12 waarin het risicokapitaal dat voor de opstart van de zorgverzekeraar nodig is, is ondergebracht. Dat is in deze vorm ondergebracht om de zeggenschap van het risicokapitaal te bundelen en onafhankelijk maar deskundig het belang van de aandeelhouders te kunnen behartigen.

Beoogd bestuurders

De beoogd bestuurders zijn twee bestuurders van de coöperatie waarin de leden en aandeelhouders vertegenwoordigd zijn, twee bestuurders van de stichting Administratiekantoor ANNO12, en drie commissarissen die toezicht gaan houden op de zorgverzekeraar. Adolfsen wil de namen van de beoogde commissarissen niet bekend maken tot DNB de vergunningsaanvraag heeft beoordeeld. “Het gaat in elk geval om personen met een bewezen staat van dienst”, zegt Adolfsen. “Het zijn zeer ervaren mensen die een goede staat van dienst  hebben. Zij zijn afkomstig uit de wereld van coöperatie, zorgverzekeringen, verzekeringen en financiën. Dit zijn de gebieden waarop Anno12 gestoeld is.”

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

6 augustus 2013

We kunnen er gevoeglijk van uitgaan dat Rob Adolfsen, jarenlang extern organisatieadviseur van Boudewijn Dessing, de laatste keer vele jaren bij Zorgverzekeraar VGZ, op zijn beurt Boudewijn als commissaris zal willen gaan aantrekken bij Zorgverzekeraar Anno 12.
Wie durft er met mij te wedden, ja / nee ?

Anoniem

6 augustus 2013

Paul Smits wordt in het Eindhovens Dagblad genoemd. Zie toch maar af van eventuele deelname.

Top