ACTUEEL

Zorg ggz-instelling Emergis 'onverantwoord'

De zorg voor schizofrene patiënten met een verslaving is bij de Zeeuwse instelling Emergis ernstig onder de maat. Nergens anders in Nederland is het voor deze groep slechter geregeld. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg lopen de patiënten 'een hoog tot zeer hoog risico op onverantwoorde zorg'.

Onderzoek naar structuur en cultuur

De inspectie komt tot haar conclusies op basis van onderzoek bij 33 geïntegreerde instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Emergis laat in PZC weten dat deze kwalificatie ‘hard aangekomen’ is. Eerder dit jaar liet de inspectie zich ook al kritisch uit over de psychische zorgverlening in Zeeland. Voor het Emergis-bestuur was dit  aanleiding tot een onafhankelijk onderzoek naar de structuur en cultuur binnen de instelling. De uitkomsten hiervan worden 15 juli bekend gemaakt. Een week later spreekt het bestuur deze door met de inspectie door.

Kwaliteitsverbetering zorg

Patiëntenorganisatie Het Klaverblad Zeeland eist kwaliteitsverbetering van de zorg voor verslaafde schizofrenen bij Emergis. Directeur Ad van der Kreeke vindt het schandelijk dat het zo ver is gekomen en  wil een gesprek met de raad van bestuur van Emergis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top