ACTUEEL

Tweede aflevering Moderne Zorg online

In het televisieprogramma Moderne Zorg presenteren zorgaanbieders en leveranciers de innovaties op het gebied van ICT en techniek in de zorg. Aflevering twee van het tweede seizoen kunt u nu online bekijken. De aflevering is in zijn geheel beschikbaar of u kunt de losse items bekijken.

Beeld-luisterverbindingen

In 2008 maakten ongeveer duizend mensen gebruik van een telefoon- of videoverbinding om contact te maken met de mantelzorger. Nivel vindt dit te weinig. Er zijn echter voldoende initiatieven. De telezorgafdeling van de Limburgse thuiszorgorganisatie Proteion ontwikkelt nieuwe diensten en producten en biedt deze ook aan. Met beeld-luisterverbindingen biedt de organisatie extra service aan cliënten. Cliënten kunnen de verbinding gebruiken voor rechtstreeks contact met de organisatie, maar ook met hun familieleden.

Items over beeld-luisterverbindingen

In het eerste seizoen van Moderne Zorg is er ook aandacht besteed aan beeld-luisterverbindingen. Bekijk het item over thuiswonende cliënten van Aveant in Utrecht die gebruik maken van een beeld-luisterverbinding of het woonserviceconcept via beeld-luisterverbindingen in Brabant.

Moderne til-liften

De tweede rapportage gaat over de nieuwe generatie til-liften, zoals de Touch & Move. Deze til-lift ontlast de zorgverlener en vergroot de comfort voor bewoners.

Ook de douche-wc uit het eerste seizoen van Moderne Zorg is een goed voorbeeld van het ontlasten van de zorgverlener en het vergroten van de zelfredzaamheid van de bewoners.

Zorgjournaal

Het zorgjournaal omvat deze keer nieuws over informatiebeveiliging, spelcomputers in verpleeg- en verzorgingshuizen en sprekende pillendozen.

Het eerste zorgjournaal van dit seizoen biedt u nieuws over ICT-investeringen in de zorg, lichaamsbeweging voor ouderen, de nurse practitioner en een knuffelrobot voor kinderen en dementerenden.

Seizoen 1 van Moderne Zorg ook online

De eerste reeks van Moderne Zorg trok in het najaar van 2008 gemiddeld honderdduizend kijkers per uitzending. Het gehele eerste seizoen is te bekijken op Skipr WebTV.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top