ACTUEEL

Verlies Röpcke-Zweers zet nieuwbouw onder druk

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg heeft in 2012 ruim 6 ton verlies geboekt. Dat meldt Medisch Contact. Door de financiële eisen die de banken stellen, is de bouw van een nieuw ziekenhuis de komende jaren niet mogelijk. Dat blijkt uit het pas verschenen jaarverslag van de Saxenburgh Groep, waar het ziekenhuis onderdeel van uitmaakt.

Winst en verlies

De Saxenburgh Groep als geheel maakte een winst van ruim een half miljoen op een omzet van 112 miljoen euro. De winst bij de ouderenzorg, zo’n 1,2 miljoen euro, blijkt een fors verlies bij het ziekenhuisdeel te maskeren, meldt Medisch Contact. De ziekenhuisdivisie schreef voor 640.000 euro aan rode cijfers op een omzet van bijna 65 miljoen euro. Het gaat om het ziekenhuis in Hardenberg, een dagziekenhuis in Coevorden en drie poliklinieken in Ommen, Westerhaar en Slagharen.

Saxenburgh-bestuurders Pauline Terwijn en Henk van der Wal zegen tegen Medisch Contact dat het verlies vooral is te wijten aan de kwaliteit van het gebouw. “Het huidige gebouw biedt geen optimale logistieke mogelijkheden, waardoor patiëntenstromen niet geoptimaliseerd kunnen worden.”

Ambitie nieuwbouw

De Saxenburgh Groep ambieert nog steeds nieuwbouw van het ziekenhuis, blijkt uit het jaarverslag. Voor de financiering stellen banken op de lange termijn een solvabiliteit van minimaal 20 procent. Hoewel het eigen vermogen en de solvabiliteit van de Saxenburgh Groep in 2012 het hoogste is sinds haar oprichting in 2004, is de solvabiliteit met 12,8 procent nog niet toereikend.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top