ACTUEEL

Verpleegkundige Atrium verdacht van ontucht

Een 27-jarige verpleegkundige van het Atrium Medisch Centrum in Heerlen wordt verdacht van seksueel misbruik van twee vrouwelijke patiënten van de psychiatrische afdeling (PAAZ) van het ziekenhuis. Dat zeiden zijn advocaat Dirk Daamen en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

De man zou tijdens nachtdiensten de vrouwen (20 en 34 jaar) elk een keer misbruikt hebben. Dat zou zijn gebeurd in april 2012 en januari van dit jaar. De man ontkent het misbruik volgens zijn advocaat.

Ontslagen

De verpleegkundige is per 1 augustus door het ziekenhuis ontslagen. Dat gebeurde na gesprekken met patiënten en verpleegkundigen van de PAAZ-afdeling, zei een woordvoerster van het Atrium. Door die gesprekken werd volgens haar duidelijk dat het vertrouwen in de verpleegkundige weg was. Het ziekenhuis heeft de betrokken patiëntes geholpen met het doen van aangifte. Uiteindelijk heeft een van hen aangifte gedaan, aldus Daamen.

Sporen

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft spermasporen onderzocht in een slipje van een van de patiëntes. Die zijn volgens het NFI van de man afkomstig.

De rechtbank heeft dinsdag om een contra-expertise gevraagd, omdat er bij advocaat Daamen twijfels bestaan over het onderzoek door het NFI. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jose

21 augustus 2013

Je zou eens elke arst moeten nalopen op sexueel misbruik. Dit is maar het topje van de ijsberg. Artsen dekken elkaar bij ontucht zaken. Vooral in prive klinieken gebeuren dingen die niemand geloofd als je het niet zelf hebt meegemaakt hoe narcotiseurs maar wat graag de ECG plakkers op prikken zoals mijn nichtje pas vertelde. En maar zus plakken en nog eens over plakken en nog iets iets meer in de richtiong van de borst.
Mijn nichtje durft het haast niet kwijt maar ze weet wel zeker dat de narcotiseur, die half op haar lag bij de inspuiting, zelfs zogenaamd met zijn hand haar wat op haar gemak meende te moeten stellen maar die hand ging wel lager dan haar buik en bleef ook nog ver weg van haar borsten.
Maar ja, wie gelooft haar als patiënt voor een eenvoudige borstverkleining?
Er moet veel meer trnasparantie komen en het idee van de PVV om in alle operatiekamers camareaas op te hangen lijkt wel lachwekkend maar is bloedserieus. En niet alleen om de hygiene te kontroleren!

Top