ACTUEEL

Peter Beckers nieuwe voorzitter RvT JBZ

Peter Beckers treedt per 1 januari 2014 als voorzitter toe tot de raad van toezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hij volgt Theo de Raad op, die per 1 januari statutair aftreedt.

Herman Bol

Naast Beckers treedt per 1 januari Herman Bol, oud-bestuurder van het UMC Utrecht, als lid toe tot de raad van toezicht van het Bosche ziekenhuis. Hij zal de plaats innemen van Josien Bensing, die eveneens per 1 januari aftreedt. Bol zal zich vooral verdiepen in ontwikkelingen met betrekking tot bedrijfsvoering en wordt lid van de auditcommissie.

Achtergrond

Peter Beckers studeerde Farmacie in Groningen en vervulde verschillende managementfuncties bij multinationals als Akzo Nobel, Organon en VION Food en Ingredients. Beckers bekleedt momenteel diverse andere relevante bestuurlijke en toezichthoudende functies, onder andere bij het Brabant Life Science Seed Funds, in het Curatorium Leerstoel Coöperatief Ondernemerschap Tias Nimbas University en het Strategisch Beraad Noord Oost Brabant. Herman Bol studeerde Economie in Groningen en was geruime tijd werkzaam bij de Rabobank. Vanaf 2002 was hij ruim elf jaar lid van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Daar was Bol verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, de invoering van ICT-systemen en de transitie naar een duurzaam ziekenhuis. Op dit moment is hij onder meer lid van de raad van toezicht van zorgorganisatie Vivent en voorzitter van het bestuur van ZIN in Vught.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top