ACTUEEL

Alexander Monro Ziekenhuis behaalt ZKN keurmerk

Het in mei geopende Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven ontvangt maandag 2 september het ZKN keurmerk voor medisch specialistische zorg.

Het Alexander Monro Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland dat zich uitsluitend op borstkanker richt. “Dat wij al binnen drie maanden het ZKN keurmerk ontvangen, is voor ons een belangrijk bewijs dat onze visie op betere borstkankerzorg klopt. Het laat zien dat wij op alle fronten waarmaken wat wij beloven: volledige aandacht voor de borstkankerpatiënt in de vorm van de meest hoogwaardige veelzijdige medische en psychosociale zorg”, zegt Jan van Bodegom, oprichter van het Alexander Monro Ziekenhuis.

Onafhankelijke keuringsinstantie KIWA heeft het borstkankerziekenhuis gecontroleerd op kwaliteitseisen die het keurmerk stelt aan veiligheid, infectiepreventie, toetsing op medisch specialisten, medicatiebeheer en patiëntenvoorlichting.

Patiëntvriendelijkheid

Het ziekenhuis ambieert betere borstkankerzorg in Nederland: op maat en volledig georganiseerd rondom de patiënt. “De opzet van het ziekenhuis is onder meer gebaseerd op vele interviews met borstkankerpatiënten. Een patiëntvriendelijke, gastvrije omgeving en korte wachttijden zijn hiervan de resultaten”, zegt Van Bodegom.

Trots

In het nieuwe ziekenhuis worden patiënten gezien en besproken door een multidisciplinair behandelteam, dat gespecialiseerd is in borstkanker. Het gebouw en de zorg in het ziekenhuis zijn ingericht naar aanleiding van tips van patiënten en hun partners. “Tijdens de audit vielen ook de warme patiëntvriendelijke uitstraling en de gedrevenheid van ons zorgteam op. Daar zijn we trots op”, zegt Van Bodegem. “Intussen is de hoge patiënttevredenheid deze zomer van 9 naar 9,5 gegaan”.

Sneldiagnose

Van Bodegom weet sinds vrijdag dat het ziekenhuis ook voldoet aan de eisen van het initiatief Sneldiagnose van Alpe d'HuZes, ondersteund door KWF. “Zonder subsidie voldoen wij aan al hun normen”, zegt Bodegraven. Die houden onder meer in dat patiënten snel een diagnose krijgen. Dat moet volgens het initiatief binnen vijf dagen zijn. In de praktijk is dat in 80 procent van de gevallen binnen 24 uur.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top