ACTUEEL

ZKN komt met vernieuwd keurmerk

Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) heeft dinsdag 2 april een vernieuwd keurmerk voor de aangesloten klinieken gepresenteerd. Het keurmerk stelt nieuwe, hogere eisen aan de transparantie van zorg en veiligheid van patiënten. Dit meldt ZKN in een persbericht.

In de eisen voor het nieuwe keurmerk is een veiligheidssysteem opgenomen, zodat klinieken voortaan nog veiliger zijn en risico's beheersen. Bovendien is de toetsing op medisch specialisten, medicijnen en leveranciers aangescherpt en wordt er nu ook scherp gekeken naar de uitkomsten van de controles van brandweer en inspectie.

Keuring

De klinieken die zijn aangesloten bij ZKN worden elk jaar gekeurd. Elke kliniek moet van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) minimaal een kwaliteitssysteem en keurmerk hebben. Zelfstandige Klinieken Nederland is de vereniging voor klinieken met medisch specialistische zorg. Dit zijn zowel klinieken die verzekerde zorg aanbieden (ZBC’s), als klinieken die niet-verzekerde zorg aanbieden. Ruim 190 zelfstandige kliniekenzijn aangesloten bij ZKN, op meer dan 260 locaties in Nederland.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Financieel-medisch deskundige

3 april 2013

Keurmerken of niet. Failliet zullen de meeste van bedrijven dit jaar gaan. De regering zegt het niet maar de zeepbel van de hypotheken is nog erger dan in 2008 in de VS. Het is onontkoombaar dat vele artsen die voor zichzelf zijn begonnen in een kliniekje dit moeten bekopen met de financiële dood nog dit jaar. Overal trekken de banken hun krediet toezeggingen in. In de financiele wereld is allang bekend dat meer dan de helft van deze zogenaamde ZBC's 2014 niet zal halen. Het wordt ook voor deze bedrijfstak een heel somber 2013. De werkgelegenheid zal fors oplopen in de zorg want het geld is op. Huizen zijn niks meer waard en zij die erop hadden gerekend dat hun vastgoed waarin ze hun bedrijfjes installeerden over een paar jaar met vette winsten zouden verkocht kunnen worden hangt een anafwendbaar failliet boven het hoofd.
Zelf ben ik blij Nederland verruild te hebben voor Florida!
Aan de afwaardering van Nederland nog voor de zomer zal iedereen weten dat het menens gaat worden.

Dalmijn

4 april 2013

Voordat de depressie nu al toeslaat terwijl de lente net haar best doet jong leven een kans te geven even wat nuances.

Het geld in zorg is op! Dat lijkt met een besteding van circa 90 miljard, meer dan het jaar hiervoor, toch wat overdreven

Kliniekjes gaan failliet! Meestal hele fatsoenlijke goed geëquipeerde zorginstellingen genieten grote belangstelling van tal van investeringshuizen, die misschien niet in Florida verblijven maar ondanks dat toch niet geheel achterlijk zijn.

Huizen zijn niets meer waard! Er wordt per jaar nog steeds 4 tot 5 maal meer verkocht dan niet. De prijs daalt met 5% per jaar.

De tak professionaliseert en er is een stijging van de omzet tot ongeveer 4%. van het zkh budget. Daarnaast is de appreciatie van deze vorm van zorg binnen de groep van patiënten buitengewoon hoog.

Dus altijd welkom in Nederland voor zorg in een fris ZBC

Top