ACTUEEL

Borstkankerziekenhuis opent 15 april haar deuren

Het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven gaat 15 april 2013 van start met het behandelen van patiënten. Het is het eerste ziekenhuis in Nederland dat zich uitsluitend op borstkanker richt. De officiële opening staat gepland voor 23 mei 2013.

In het nieuwe ziekenhuis worden patiënten gezien en besproken door een multidisciplinair behandelteam, dat gespecialiseerd is in borstkanker. Het gebouw en de zorg in het ziekenhuis zijn ingericht naar aanleiding van tips van patiënten en hun partners.

Apparatuur

Daarnaast beschikt het ziekenhuis over een eigen MRI-scanner en 3D-beeldapparatuur. Jan van Bodegom, oprichter en chirurg van het Alexander Monro Ziekenhuis: "Het is voor ons als artsen een enorme vooruitgang dat we ongelimiteerd gebruik kunnen maken van deze beeldvormende apparatuur. Zowel vóór als tijdens de operaties. Daarmee kunnen we nauwkeuriger werken en verhogen we de kans op een goede afloop. En vooral kunnen we ervoor zorgen dat niemand langer wacht dan echt nodig is".

Behandelingen

In het ziekenhuis kunnen per jaar zo'n 2000 patiënten behandeld worden. Volgens de Europese richtlijn moet een ziekenhuis minimaal 150 nieuwe borstkankerpatiënten per jaar behandelen in een multidisciplinair team om goede zorg te bieden. Ook Borstkankervereniging Nederland (BVN) en de verzekeraars hanteren minimumeisen voor borstkankerzorg. Het Alexander Monro Ziekenhuis voldoet naar eigen zeggen ook aan deze eisen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top