ACTUEEL

Van Vliet en De Jong naar Franciscus Ziekenhuis

Het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal heeft Janneke van Vliet en Joris de Jong benoemd tot leden van de raad van bestuur. Zij zullen 1 september 2009 starten in hun nieuwe functie.

Vertrek Hans Kevenaar

De raad bestaat met de aanvulling uit drie leden, waarbij Peter Razenberg voorzitter is. In april 2009 heeft het ziekenhuis besloten tot een driehoofdige raad van bestuur. De raad van bestuur heeft twintig jaar bestaan uit twee personen. De toezichthouders hebben besloten dat een driehoofdige raad beter past bij de toenemende dynamiek in de zorg. Razenberg en Hans Kevenaar hebben als laatste tweehoofdige raad het bestuur op zich genomen. Kevenaar is in oktober 2008 vertrokken bij het ziekenhuis. Vlak voor zijn vertrek is hij met verlof gegaan om na te denken over een verschil van inzicht tussen hem en de raad van toezicht, aldus BN De Stem destijds. De precieze reden van vertrek is onduidelijk.

Loopbaan Van Vliet

Van Vliet beheert de portefeuille Zorgorganisatie, ICT en Marktontwikkeling. Zij heeft meerdere leidinggevende en bestuurlijke functies in de gezondheidszorg vervuld. Van Vliet is in september 2008 bij het Vlietland Ziekenhuis in Rotterdam vertrokken. Zij is nu onder meer raadslid van de Regieraad Kwaliteit van Zorg.

Loopbaan De Jong

De Jong is verantwoordelijk voor de portefeuille Financiën, Huisvesting en Facilities. De Jong heeft meer dan twintig jaar ervaring in de financiële dienstverlening met affiniteit met de zorgsector. Hij is ondermeer directeur gezondheidszorg bij Fortis en toezichthouder bij Novadic Kentron.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top