ACTUEEL

'Omkopen doctoren was beleid bij GSK'

Het omkopen van Chinese artsen door GlaxoSmithKline (GSK) maakte deel uit van het beleid van het Britse farmacieconcern en was niet het werk van individuele werknemers. Dat zou een onderzoek door de Chinese politie hebben aangetoond, meldt het staatspersbureau Xinhua dinsdag.

China begon een paar maanden geleden een onderzoek naar de gang van zaken in de medische sector in het land. Op 15 juli kwam voor het eerst naar buiten dat GSK verdacht wordt van omkoping.

'Dubieus gedrag'

Directeur Huang Hong van GSK verklaarde tegenover Xinhua dat het bedrijf streeft naar een jaarlijkse omzetgroei van 25 procent, 7 tot 8 procentpunt boven het gemiddelde in de sector. Dat doel is volgens Huang niet te halen zonder “dubieus gedrag van het bedrijf''. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing

3 september 2013

Glaxo is based in the United Kingdom. In July 2012, the company agreed to plead guilty and to pay $3 billion to settle criminal charges and civil claims related to its “unlawful promotion of certain prescription drugs, its failure to report certain safety data, and its civil liability for alleged false price reporting practices,” according to the U.S. Justice Department.

GlaxoSmithKline reports payments made to physicians for speaking and consulting beginning in the second quarter of 2009. In 2011, it began reporting research payments in a separate report.

GSK is zeker niet de enige met een bijzondere reputatie van rechtszaken afkopen.
Meer info op: http://projects.propublica.org/docdollars/

de Vries

9 september 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 10-09-2013 08:44.

Top