ACTUEEL

Catharina betaalt nog meer declaraties terug

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven betaalt nog 77.000 euro terug aan de verzekeraars VGZ en CZ vanwege onterechte declaraties van de inmiddels vertrokken interniste Marion Blonk. Het ziekenhuis en de verzekeraars zijn dat overeengekomen op verzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Eerder betaalde het ziekenhuis al eens 73.000 euro terug.

Verrekend

De NZa heeft de zaak bekeken naar aanleiding van een publicatie in de Volkskrant over onjuiste declaraties en slecht functioneren van de interniste. Op basis van onderzoek dat het ziekenhuis eerder liet uitvoeren, is geoordeeld dat het volledige bedrag netjes moet worden verrekend zodat het ziekenhuis geen voordeel heeft, aldus een woordvoerster woensdag.

De interniste kreeg destijds een waarschuwing omdat er geen bewijs was voor fraude. In juli werd ze uitgekocht door de maatschap Inwendige Geneeskunde. Voor de NZa is de zaak afgerond. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Haring

4 september 2013

Weer heel bijzonder, de handelwijze van de inspectie. Die verklaren de zaak als afgedaan. Waar is deze mevrouw nu weer aan het werk dan? Duidelijk voorbeeld waarom vertrouwen in deze inspectie zo laag is. Ga gewoon eens naar behoren te werk en maak zaken netjes af!

Van Laarhoven

5 september 2013

Hoe kan het zijn dat deze voorzitter van de RvB nog in het zadel zit? De NZA toont aan dat er frude is verborgen is gehouden!

Top