ACTUEEL

Omstreden interniste verlaat Catharina Ziekenhuis

De omstreden interniste Marion Blonk verlaat op 1 juli het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Ze is dat overeengekomen met de maatschap Inwendige Geneeskunde, maakte het ziekenhuis dinsdag bekend.

Blonk ligt al lang onder vuur. Een collega waarschuwde in 2009 het ziekenhuis dat ze niet zou functioneren. Bovendien ontdekte het ziekenhuis dat ze behandelingen niet volgens de regels declareerde. En hoewel er geen bewijs was voor fraude, kreeg ze een waarschuwing en werd te veel gedeclareerd geld terugbetaald aan de verzekeraars

NZa

Minister Schippers van VWS maakte 16 maart 2013 bekend dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) alsnog onderzoek gaat doen naar de declaraties van de interniste. "Meer duidelijkheid over wat precies is misgegaan bij de declaraties van de betreffende internist kan dergelijke situaties in de toekomst helpen voorkomen", schreef de minister destijds over de reden van het onderzoek door de NZa.

Ontslag

Er liep nog een arbitragezaak waarin de leden van de maatschap probeerden haar ontslag af te dwingen. De maatschap heeft haar uitgekocht. Haar patiënten worden geïnformeerd en het ziekenhuis gaat op zoek naar een opvolger. (ANP/Skipr)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 maart 2013

Ik weet niet of Marion Blonk fout was, maar ik weet wel dat dergelijke acties van ziekenhuis, maatschap en NZa en publieke kielhaling ervoor zal zorgen dat andere specialisten gewaarschuwd zullen zijn.

Anoniem

27 maart 2013

Wilt u de afkoopsom even publiek maken

Hoe is het mogelijk dat frauderende , misfuctionerende artsen ook nog eens geld meekrijgen

De maatschap en het ziekenhuis zouden een rechtzaak tegen haar moeten voeren

Top