ACTUEEL

Gelovige zorgverleners propageren hiv-healings

Medewerkers van het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam en justitiële jeugdinstelling Harreveld hebben homoseksuelen gebedsgenezingen aangeboden. Dat meldt Trouw.

'Homoseksualiteit te genezen'

Een laborante van het VUmc adviseerde de hiv-positieve homoactivist Mikel Haman een bezoek te brengen aan haar pinkstergemeente. Daar zou hij verlost kunnen worden van zijn dagelijks dosis medicijnen en zijn zondige geaardheid. Een groepsleidster van Harreveld meende dat één van de jeugdigen ‘besmeurd was met modder’ en ‘een grote wasbeurt’ nodig had, omdat hij homoseksueel is. Wanneer deze jongen zich zou laten dopen, zou hij worden schoon gewassen.

PvdA: misleiding van homoseksuelen

Tweede Kamerlid Khadija Arib (PvdA) pleit voor een meldpunt waar homoseksuelen dergelijke voorvallen kunnen melden. Khadija Arib:  “In zorginstellingen worden op deze manier kwetsbare mensen misleid.” In september gaat de gemeenste Amsterdam om tafel zitten met religieuze leiders in Amsterdam-Zuidoost. Amsterdam wil dat religieuze leiders stoppen met de hiv-healings en hiv-patiënten doorsturen naar een reguliere dokter. Lees meer op Trouw.nl.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top