ACTUEEL

Zorg verslaafdenopvang Winnersway onder de maat

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) acht de kwaliteit van zorg bij verslaafdenopvang Winnersway in Leiden onvoldoende. Eerder wilde het Leidse Zorgkantoor nog de stekker uit Winnersway trekken. De rechter vond dit voorbarig. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Doorsluizen ABWZ-gelden

De IGZ heeft een onderzoek naar de verslaafdenopvang ingesteld nadat bekend werd dat Winnersway AWBZ-gelden zou hebben doorgesluisd naar de pinksterkerk Outreach Center Nederland (OCN).  In het vertrouwelijke rapport over situatie bij Winnersway staat volgens het Leidsch Dagblad dat de zorg onvoldoende is, dat een cliënte die in het opvanghuis zelfmoord pleegde niet opgenomen had mogen worden en dat cliënten verplicht werden tot het bezoek van kerkdiensten. De IGZ verwijst in het rapport onder meer naar het Europees verdrag voor de rechten van de mens. Directeur Jan Piet spreekt in de krant van ‘een stevige tik op onze neus'. Piet wil in een jaar Winnersway omvormen tot een open en betrouwbare organisatie.

Ex-verslaafde als melkkoe

Eén van de ex-werknemers beweert dat de kerk werkprojecten van de ex-verslaafden als “melkkoe” gebruikt. Winnersway heeft eerder dit jaar zwijgplicht opgelegd aan de medewerkers. Staatssecretaris Bussemaker heeft toen aangegeven dat de zwijgplicht strijdig zou zijn met het arbeidsrecht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top