ACTUEEL

Gemini bouwt aantal bedden af

Het Gemini Ziekenhuis in Den Helder bouwt de beddencapaciteit af. In totaal gaat het om ruim 50 klinische bedden en 20 bedden voor dagverpleging.

Eén en ander blijkt uit het definitieve locatieprofiel dat de raad van bestuur in samenspraak met fusiepartner Medisch Centrum Alkmaar heeft opgesteld. Op dit moment heeft het Gemini Ziekenhuis 180 klinische bedden en 57 bedden voor dagverpleging in gebruik. Dat worden er  respectievelijk 127 en 38. Alle beschikbare medische disciplines blijven in Den Helder gehandhaafd, maar meer specialistische en complexe zorg wordt geconcentreerd in Medisch Centrum Alkmaar.

Functies

In oktober 2012 heeft de raad van bestuur van de MCA Gemini Groep het locatieprofiel voor het Gemini Ziekenhuis op hoofdlijnen vastgesteld. Het huidige definitieve locatieprofiel is verder uitgewerkt in overleg met de medische staf. Ook de mening van de zorgverzekeraars is meegenomen. Achmea en VGZ hebben aangegeven dat geboortezorg, een spoedpost/SEH, planbare zorg en nabehandeling oncologie beschikbaar moet blijven in Den Helder.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top