ACTUEEL

SP: Chronisch zieken betalen de rekening

Het begrotingsakkoord dat het kabinet met D66, ChristenUnie en SGP heeft gesloten, zorgt volgens SP-leider Emile Roemer voor ,,rust in de politiek, maar het vergroot de onzekerheid bij de mensen''. Voor het vasthouden aan de extra bezuinigingen van 6 miljard in 2014 "betalen chronisch zieken de rekening". Ook tegen het oplopen van de werkloosheid volgend jaar wordt niets ondernomen.

Roemer zei dat woensdag in de Tweede Kamer bij het debat over het begrotingsakkoord. Volgend jaar 6 miljard bezuinigen is volgens Roemer "funest" voor de economie. Hij vindt het juist "harder dan ooit nodig" om te gaan investeren. Maar hij constateert dat er slechts wordt geschoven met maatregelen en dat "de rekening op hetzelfde bordje belandt".

Ontslagrecht

Overigens keurt Roemer niet alles uit het begrotingsakkoord af. Het naar voren halen van onderdelen van het sociaal akkoord, zoals de hervorming van het ontslagrecht, zal zijn partij steunen.

Volgens Arie Slob (ChristenUnie) heeft Roemer door niet mee te praten en aan de kant te blijven staan, kansen laten liggen om verbeteringen aan te brengen in het bezuinigingspakket. "Daar is uiteindelijk geen burger mee geholpen. U koos er toch eigenlijk voor om 'hangmatpolititiek' te bedrijven", aldus Slob. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

joze

17 oktober 2013

Ik vind het verschrikkelijk hoe chronisch zieken de laatste jaren zijn gekort en eigen betalingen bijna geen aftrek posten meer bij de belastingaangifte en ga zo maar door. Het was toch de bedoeling dat iedereen mee mocht doen in de maatschappij??? Steeds weer discriminerende opmerkingen.
Eerst waren het de ouderen en nu de chronisch zieken, en daar versta ik onder "die echt chronisch ziek zijn en er elke dag hinder van hebben of zeer beperkt zijn. en afhankelijk van zorg die zich niet zelf kunnen redden" En zeker de jonggehandicapten of chronisch zieken ,die zijn er ook. Veel mensen denken als je jong bent dat dit niet mogelijk is maar wel degelijk. In en in triest.
. Niet diegene die er een goede medicatie voor hebben.

Top