ACTUEEL

Tandarts uit Assen mag nooit meer aan de slag

Tandarts Laas van der Meulen uit Assen is zo vaak de fout in gegaan dat hij nooit meer aan de slag mag als tandarts. Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Groningen heeft besloten dat hij geschrapt moet worden uit het BIG-register, het register waar alle artsen in staan. Doorhaling uit het BIG-register is de zwaarste straf de het Tuchtcollege kan opleggen.

Van der Meulen was al eerder geschorst voor onder meer gaatjes boren in tanden terwijl dat niet nodig was, gebrekkige dossiervoering, medewerkers behandelingen laten doen terwijl ze daar niet toe bevoegd waren en onbereikbaar zijn terwijl hij dienst had. Ook tijdens zijn schorsing ging hij gewoon weer aan het werk.

Zelfinzicht

"Deze tandarts heeft geen zelfinzicht. In zijn beleving is hij erg bekwaam", aldus een woordvoerder van het Tuchtcollege. Behalve de schorsing is er ook een voorlopige voorziening getroffen. Dat houdt in dat Van der Meulen per direct zijn werk moet neerleggen en dus niet pas hoeft te stoppen nadat er eventueel in hoger beroep over de zaak beslist wordt. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top