Finance

Aantal wanbetalers zorgpremie piekt

Een recordaantal verzekerden staat onder curatele omdat ze hun zorgpremie niet hebben betaald. Dit blijkt uit stukken van het ministerie van Volksgezondheid, meldt het AD.

Nederland kent per eind september 319.000 wanbetalers. Dat zijn er bijna 20 duizend meer dan eind vorig jaar toen de teller op ruim 300.000 stond. Een woordvoerder van minister Schippers zegt dat dit een absolute piek is sinds de invoering van de wanbetalersregeling in 2009.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Drs. Bonte

24 oktober 2013

Niet alleen in Nederland zijn de problemen met verzekeringen onoplosbaar geworden!
Lees wat Celente aankondigd die vrijwel als enige de crisis van 2008 exact heeft voorspeld:


Gerald Celente, topman van het Trends Research Institute, is er zeker van: in 2014 staat ons de totale financiële en economische instorting te wachten, niet alleen van de Verenigde Staten, maar van de hele wereld. Celente was jarenlang vrijwel de enige die waarschuwde voor het uitbreken van de financiële crisis in 2008.

De enige reden dat de Amerikaanse economie nog een beetje draait, is de record lage rente. Alle grote economieën -de VS, Europa, Japan, China- devalueren hun munten door de markten te overspoelen met nieuw geld. Dat kan niet lang meer goed blijven gaan, en op de dag zal de rente wel moeten stijgen.

'Het onvermijdelijke uitgesteld tot 2014'

De recente politieke crisis rond de verhoging van het schuldenplafond is zeer ernstig geweest, zegt Celente. Alle grote banken en instituten, inclusief het IMF en de BIS bank bereidden zich voor op het verlopen van de limiet op 17 oktober. 'De hele financiële wereld is hysterisch van angst, want iedereen weet dat ze het onvermijdelijke alleen maar hebben uitgesteld,' en wel tot januari en februari 2014.

De economische cijfers van de VS zijn dramatisch. Winkelverkopen zijn fors gekelderd. Obamacare maakt alles alleen maar erger en duurder. 'Obamacare is het samengaan van de macht van de staat met die van de bedrijven. Dit is fascisme. Vier woorden bewijzen dat: 'Too big to fail'. Die term bestaat niet in het kapitalisme, maar wel in het fascisme. Ze pakken ons geld, en geven dat aan de grote banken.' Dezelfde leegroof van de burgers vindt plaats in de Europese Unie.

Overheid gaat beslag leggen op geld en bezit burgers

Volgend jaar is het definitief gebeurd met de eens vrije Verenigde Staten van Amerika, denkt Celente. Mensen zullen dan slaven van de overheid zijn, en 'geen verzekering, geen uitkeringen, en niet genoeg geld om van te leven' hebben. Ook zullen de hogere belastingen de koopkracht van de mensen verder aantasten.

Het aantal Amerikanen dat afhankelijk is van voedselbonnen (50 miljoen) en/of andere vormen van overheidsbijstand (nog eens bijna 50 miljoen) zal exploderen.

'En ik zeg tegen iedereen: als je je geld niet in je zak heb zitten, dan heb je geen cent.' De Trends voorspeller zegt al langer dat de overheid uiteindelijk beslag zal leggen op het (spaar)geld en andere bezittingen van de burgers, en ook zaken zoals goud en zilver niets waard zullen blijken zijn als mensen dit enkel op papier bezitten, en niet kunnen vasthouden.

Cyprus was blauwdruk voor heel Amerika en Europa

De crisis in Cyprus was een blauwdruk voor hoe ze in Amerika en Europa een greep zullen doen naar het geld van de burgers. Megabank JP Morgan Chase - 'een crimineel syndicaat dat de afgelopen jaren al $ 16 miljard aan boetes moest betalen'- kondigde vorige week al aan dat kleine bedrijven en zelfstandigen vanaf november per maand nog maar $ 50.000 van en naar hun rekening mogen verplaatsen (tenzij ze upgraden naar een veel duurdere rekening). Dat is slechts het begin, en zal in 2014 uitlopen op een 'bank holiday', een dagen- of zelfs wekenlange sluiting van alle banken.

Militarisering VS, samenleving zal instorten

Om daarop voorbereid te zijn, wordt de VS in snel tempo gemilitariseerd. 'De mensen in de regering mogen dan dom zijn, maar ze zijn ook heel gewiekst. En ze weten dat deze economische problemen op geen enkele manier zijn op te lossen.'

De chaos in Walmart supermarkten afgelopen weekend, toen mensen hun digitale voedselbonnenkaart (EBT) niet meer konden gebruiken -of juist een oneindige limiet bleken te hebben- was slechts voorspel. 'Vermenigvuldig dat met tientallen miljoenen, en de samenleving zal instorten.'

Dollarcrash, blokkade pinautomaten

Straks zullen namelijk ook de gewone pinautomaten niet meer werken en de bankrekeningen van de mensen worden geblokkeerd, voorspelt Celente. Dit kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld de crash van de Amerikaanse dollar, die bewust wordt gepland om de gigantische schulden van het land de baas te worden. Burgers moeten zich gaan voorbereiden dat er dan overal een tekort aan zal zijn, zoals aan brandstof, energie en voedsel.

Ook de terreuraanslag op de marathon in Boston was in zijn ogen een test om te zien hoe de burgers zouden reageren op het afsluiten van een gebied van 100 vierkante mijl. 'Je ziet zelf hoe onze maatschappij wordt gecontroleerd, omdat ze niet willen dat ook maar één iemand niet meewerkt.' (1)

'Liberals are Liars'

'Iedere zichzelf respecterende volwassen die de onzin van (volksvertegenwoordigers) McConnel, Boehner, Ryan, Reid en anderen gelovigen, zal krijgen wat ie verdient,' vervolgt Celente. 'Liberals (progressieven) are Liars (leugenaars), zeg ik altijd. 'Op alles wat ze beloofd hebben komen ze terug, en ze komen altijd met een excuus...'

Wereldwijde instorting in 2e kwartaal 2014

'Ook op internationaal gebied zal alles instorten. Dat is wat wij voorspellen. In het tweede kwartaal van 2014 zal de boel instorten, of gebeurt er iets om onze aandacht daarvan af te leiden.' Verwacht echter niet dat de reguliere media -door Celente perstituees (als variant op prostituees) genoemd- ons daarvoor zullen waarschuwen, want die zitten bijna volledig in de zak van de gevestigde orde. En die is er enkel bij gebaat dat u blijft slapen en blijft geloven dat alles goed komt, totdat het te laat is.

Oplossing: mensen moeten massaal wakker en actief worden

Er is er een oplossing? Ja, zegt Celente. Mensen moeten massaal in opstand komen, het niet meer pikken, zich uitspreken, en actief worden in het wakker schudden van hun familie, hun buren, hun vrienden, de mensen op straat. Er kan alleen een 'nieuwe Renaissance' komen als de burgers hun lot weer in eigen handen nemen, en hun toekomst niet meer laten bepalen en verwoesten door de globalisten en internationalisten in Washington, Brussel en andere machtscentra.


Anoniem

24 oktober 2013

er moeten nog meer bij komen wij moeten gewoon niet meer betalen want t hele zorgstelsel is 1 grote leugen
t zijn de verzekeraars die er betere aan worden maar t ge wone volk kan verrekken

Hansen

24 oktober 2013

@ Anoniem 2 Ben ehet met je eens maar als je als individu niet betaald wordt je juridisch vervolgd en heb je geen schijn van kans. Wanneer komen we eindelijk zo ver dat we massaal stoppen met betalen?
De akte voor 'zwarte piet' vind ik in die zin wel hoopgevend dat er opeens 1,5 miljoen neuzen dezelfde kant op blijken te kunnen worden geraaid. Maar de bevolking denkt dat het spel om de euroos in de medsiche wereld toch wel goed is en je weet wat je hebt en niet wat je zou kunnen krijgen dus de \actiebereidheid' lijkt me niet zo van 1,5 miljoen. Tenzij iemand een website in elkaar draait en we gericht actie ondernemen tegen de verzekeraars. maar je ziet hoe het met Erbudak ging. En Achmea. Opeens lieten juist de artsen haar vallen. Die zal het uiteindelijk wordst wezen hoe hoog de premies zijn als zijn maar cashen.
Daarom moet de macht bij de politiek komen maar nu eens echt want de overheid bepaald de premiedruk. Waar blijft Samsom? Toen de VVD de hypotheek wilde veranderen reageerden de huizenbeitters massaal. terecht. En zelfs Emile Roemer zei toen dat gecoördineerde actie resultaat kan hebben of woorden van gelijke strekking.
Maar als t over de zorgkosten gaat vertrouwd men erop dat zorgaanbieders en verzekeraars wel de beste maatregelen zullen nemen om de client/patient te helpen. Nou in zuid Amerika is al een dokter geweest die patiënten heeft vermoord voor lege bedden te krijgen voor zijn patiënten.
Het is niet zo bizar te denken of het academisch volkje verzint alles om hun toko draaiend te houden. En wie ook de macht heeft, het is onderhand wel duidelijk dat dokters de weelde niet kunnen dragen. Zeker niet in een privé setting. Er worden ook in Nederland nog steeds heupen ingezet die niet meer kunnen. Geen keramische maar metalen omdat de dokter daar een premie voor krijgt terwijl het bewezen slechter is. Dat bedoel ik dus.
En nu? Wat kunnen we doen?
De overheidscontrole moet snoeihard worden aangescherpt en alle dokters moeten zich gaan verantwoorden voor hun werkwijze en gebruikte materialen. Denk aan de PIP implantaten. Dat maakt de zorg peperduur en de hele branche zou zich moeten doodschamen dat aan de burgers te verkopen. De marktwerking, die is doodeng en dodelijk. En hoezo marktwerking. Hebben artsen met 4 BN dan nooit genoeg? Politiek keihard nu aanpakken en alles en iedereen in loondienst onder toezicht van de IZG en de diverse bureaus van controle zoals het arbeidsbureau en de vele waakhonden voor kwaliteit tot en met de bouwwereld.

Top