ACTUEEL

Leon van Halder Overheidsmanager van het Jaar

Leon van Halder (58), secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is Overheidsmanager van het Jaar. Hij krijgt de titel nog voor de uitvoering van de functie als directeur-generaal curatieve zorg, die hij tot 1 november 2013 vervulde.

Leon van Halder is volgens het juryrapport een teamspeler, die zijn medewerkers ,,op inhoud inspireert en weet het beste uit hen te halen. Hij is een veelzijdig en inhoudelijk bevlogen overheidsman.''

Convenanten curatieve zorg

Onder politieke regie van de minister van VWS is mede dankzij Van Halder een reductie van 3,5 procent doorgevoerd en is overeenstemming bereikt met de vele spelers binnen de curatieve zorg. Dat stelt de jury. “Als architect van de akkoorden ging hij lastige gesprekken met de verschillende leden persoonlijk aan en door zijn manier van handelen zijn - ondanks pijnlijke beslissingen voor de sector - belangrijke convenanten afgesloten. Samen met zijn team is draagvlak gecreëerd en konden moeilijke opdrachten worden uitgevoerd. Daarmee is voor de cure-sector, die bol staat van immense maatschappelijke vraagstukken, een stabiele uitgangspositie geschapen die noodzakelijk is om te komen tot een kwalitatief hoogwaardige, duurzame en betaalbare gezondheidszorg.”

De jury van de verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2013 bestond uit: Johan Remkes (voorzitter), Jannine van den Berg, Ank Bijleveld-Schouten, Mirko Noordegraaf, Peter Teesink, Albertine van Vliet-Kuiper, Bernard Wientjes en Pieter Zevenbergen. (ANP/Skipr)

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Wim van der Meeren

6 november 2013

Van harte Leon! Een prima keuze van de jury.

Maris

8 november 2013

Hartelijk gefeliciteerd Leon. Mooie keuze

Arno Hammers

11 november 2013

Lead by example: inhoud, inspiratie en bevlogenheid. Van harte gefeliciteerd!

Top