HRM

Vivium stapt naar rechter om sancties gemeente

Vivium stapt naar de rechter vanwege een verschil van inzicht met de gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek. De gemeenten heeft sancties afgekondigd om Vivium te dwingen haar medewerkers in een hogere salarisschaal te plaatsen. Volgens Vivium echter voldoen de salarissen aan de looneis van de aanbesteding.

De sancties betekenen dat Vivium vanaf 1 april 2014 gedwongen wordt te stoppen met het bieden van Huishoudelijke Hulp. Vivium meldt dat ze de inschaling van de medewerkers Huishoudelijke Hulp niet kan veranderen zonder de afspraken binnen de CAO VVT te schenden. 

Kort geding Vivium

In het kort geding vraagt Vivium om opschorting van de sancties. De uitkomst van het kort geding bepaalt of Vivium door kan gaan met het aanbieden van huishoudelijke hulp aan haar 3250 cliënten in de gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek. Bij Vivium werken zo’n 800 medewerkers in gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 november 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 10-11-2013 19:15.

Zwart

10 november 2013

Wat een opbouwende en krachtige reactie toch weer van die altijd opduikende 'anoniem'. Zo langzamerhand word ik toch wel benieuwd wie deze hoogstaande, alles goed doordenkende krachtpatser is. Wat een doordacht oordeel en ook de oplossing doet altijd weer de hoop op een betere wereld aan de horizon gloren. Ik ben opnieuw diep onder de indruk!

Erik Zwart.

Anoniem

11 november 2013

Hoezo in een kort geding vragen om opschorting van de sancties?
De gemeente is nog erg coulant, want deze eisen stonden al in Dec 2012 vast en dit contract is gewoon getekend door het Vivium. Nu willen ze nog meer tijd? Ze moeten gewoon zorgen dat ook zij zich aan de eisen gaan houden!
Waarom houden 17 organisaties die vaak veel kleiner zijn zich wel aan alle eisen?

Top