ACTUEEL

Humanitas benoemt Wolterink als bestuurder

Frank Wolterink is op 1 november aangetreden als interim bestuurder bij gehandicaptenzorginstelling Humanitas DMH. Hij volgt waarnemend bestuurder Jos Baardemans op. Voormalig toezichthouder Baardemans nam de leiding tijdelijk op zich na het aftreden van de in opspraak geraakte interim bestuurder Raimond Nicodem.

In september werd bekend dat toenmalig interim bestuurder Raimond Nicodem 95.000 euro had gefactureerd voor zijn werk in de maand juli. Naar aanleiding van de commotie die hierdoor ontstond, is Nicodem uit eigen beweging opgestapt. De raad van toezicht is na beraad op de eigen positie in oktober vervroegd opgestapt.

Ophef Humanitas

De onrust in en rond Humanitas DMH dateert overigens al van voor de ophef rond het salaris van de interim-bestuurder. De raad van toezicht zette in juli 2013 de tweehoofdige raad van bestuur aan de kant. Dit leidde onder meer tot een rechtszaak waarin de twee bestuurders hun ontslag aanvechten.

Imterim bestuurder Wolterink

De nieuwe imterim bestuurder Wolterink heeft als opdracht om het vertrouwen in de organisatie te herstellen, zowel in- als extern. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn het evalueren van interne processen en procedures. 

Vaste bestuurder

Wolterink heeft volgens de raad van toezicht jarenlange ervaring in de zorg en specifiek op het gebied van veranderende organisaties. Verder is hij “zowel vakinhoudelijk als qua persoon de juiste man om – in contact en samenwerking met de medewerkers - Humanitas DMH voor te bereiden op de maatschappelijke veranderingen zoals de transitie naar de Wmo”. De raad van toezicht start binnenkort de procedure voor de werving van een bestuurder in vaste dienst.    

Raad van toezicht

De nieuwe raad van toezicht bestaat sinds 8 oktober uit voorzitter Aart Bogert, voormalig bestuurder van Syndion, vice-voorzitter Gert Daggers, voormalig bestuurder van Driestroom, lid raad van toezicht Anne Marie Smals-de Jong, werkzaam als concern controller bij de gemeente Baarn, en lid raad van toezicht Louis Marchal,  werkzaam als directievoorzitter bij Alfa Accountants- en Adviseurs. De raad van toezicht start binnenkort via een open procedure de werving van een vijfde persoon in de raad van toezicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top