ACTUEEL

Humanitas DMH betaalt grif voor interimmer

Humanitas DMH betaalt grif voor interimmer

Interim bestuurder Raimond Nicodem heeft voor ongeveer 95.000 euro gefactureerd voor zijn werkzaamheden in juli 2013 bij instelling voor gehandicaptenzorg Humanitas DMH. Dit blijkt uit documenten die de Volkskrant in handen heeft gekregen. Uit een e-mail die voorzitter raad van toezicht van Humanitas DMH Henk Luchtmeijer aan de medewerkers heeft laten sturen, blijkt dat Nicodem sinds 17 juli 2013 publiekelijk is aangesteld als interim bestuurder.

Nicodem is door de raad van toezicht van Humanitas DMH aangesteld nadat de de raad van toezicht de raad van bestuur van de organisatie had geschorst. Nicodem zou, getuige de stukken in bezit van de Volkskrant, begin juli aan de slag zijn gegaan. In de e-mail waarin dit gemeld wordt aan de medewerkers, die gedateerd is op 17 juli 2013 en in bezit is van Skipr, staat echter: “Om de voortgang van de werkzaamheden en processen te waarborgen heeft de raad van toezicht per vandaag de heer Raimond Nicodem benoemd als interim bestuurder in afwachting van de werving van een nieuwe raad van bestuur. Raimond zal snel een eerste kennismakingsbijeenkomst plannen met de medezeggenschapsorganen en de rayonteams.”

WNT

Nicodem stelt tegenover de Volkskrant dat zijn beloning niet in strijd is met de Wet Normering Topinkomens (WNT), omdat hij minder dan een half jaar in dienst is bij de organisatie. De raad van toezicht van Humanitas DMH wil bij monde van Ben Huesmann geen uitleg geven over de beloning van Nicodem omdat het een privé-aangelegenheid is. “Daarover hoeven wij in de krant geen verantwoording af te leggen.”

Pikant

De beloning van Nicodem is op zijn minst pikant te noemen. Als reden voor de schorsing van bestuurders José Schiphorst en Ad van Rijen gaf de raad van toezicht destijds aan dat de zij te veel leunden op externe adviseurs en interimmers. Hierdoor kwam de geloofwaardigheid van het personeelsbeleid en het streven naar kostenbeheersing in het gedrang.

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS wil opheldering van de raad van toezicht van Humanitas DMH over de vergoeding van Nicodem. Dat heeft hij zaterdag via een woordvoerder laten weten.

Verlies

Humantitas DMH is een landelijk werkende organisatie voor zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking. De organisatie telt zo’n 1100 en ruim 2400 cliënten verspreid over 40 woonlocaties en 20 steunpunten voor thuisondersteuning. Vorig jaar leed Humanitas DMH een verlies van bijna zes en halve ton op een omzet van 54 miljoen euro. Humanitas DMH wijt de rode cijfers aan “boekhoudkundige transacties” binnen een anderszins financieel gezonde organisatie.

14 Reacties

om een reactie achter te laten

Frank Conijn

14 september 2013

Ik geloof dat het geen populisme is om te stellen dat dit krankzinnige bedragen zijn. Het lijkt me dat de raad van toezicht haar ontslag dient in te dienen.

Anoniem

14 september 2013

Het schijnt dat dhr Nicodem een goede vriend is van dhr Luchtmijer (raad van toezicht), dus dat zit wel goed daar bij Humanitas DMH, als je je vrienden al niet kan vertrouwen.5amox

Anoniem

14 september 2013

en de secretaresse van 35.000 per maand weer een vriendin van Nicodem dus wat zeuren we nou!

Anoniem

15 september 2013

En dhr Nicodem heeft zelf eerst een verkennend onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat RvB weg moest en waarna hij zichzelf naar voren heeft geschoven. Hoezo dubieus...? Wat een soap.

Anoniem

15 september 2013

Hoezo blijft Nicodem maar een half jaar. Hij heeft afgelopen week bij een personeelsbijeenkomst te Den Bosch zelf nadrukkelijk gezegd dat hij tot eind 2015 bij Humanitas zal blijven. Ik neem aan dat de RvT hier mee eens is, zij zijn opdrachtgever.

Anoniem

16 september 2013

Het zoveelste voorbeeld van een absoluut fout beleid binnen de gezondheidszorg. Zoals door eerdere reageerders aangegeven; dit is een vooropgezet plan. De grootgraaier Nicodem en assistente (laten wij het daar op houden) verdienen het absurde bedrag van 130.000 euro per maand. Humanitas lees Raad van Toezicht dient deze belachelijke overeenkomst direct stop te zetten. Dat de RvT ook dient op te stappen is een logisch gevolg!!!

Dirkse

16 september 2013

Als dit een privé aangelegenheid is, dan zou ik de RvT het ook privé laten betalen. Belachelijk zoiets, deze zakkenvullers trekken de zorg financieel leeg!

Anoniem

16 september 2013

Inderdaad een vooropgezet plan. Nicodem was al vanaf 1 juli actief in deze organisatie heb ik begrepen. Hij heeft de voormalige Raad van Bestuur gewoon gewipt in opdracht van de Raad van Toezicht ! En toen die aan de bel hebben getrokken, moesten ze acuut het veld ruimen, schandalig!

Anoniem

16 september 2013

Een schoolvoorbeeld van zorgmaffia. Dhr Nicodem en z'n vriendjes ontberen ongetwijfeld spiegels in hun badkamer.
Schaamteloos.

Buvens

16 september 2013

Volgens Raimond Nicodem, de interim-bestuurder van Humanitas DMH, is sinds zijn komst al voor 1 miljoen aan overbodige kosten weggesneden. Hij is zijn tarief dus ruimschoots waard. Dat doet me denken aan de voetbalspits die iedere overwinning aan zijn doelpunten toeschrijft en iedere nederlaag aan fouten van de achterhoede. Een managementvisie uit een heel ver verleden. En toen was die al niet juist. Dat laat overigens onverlet dat een tarief van bruto 250 euro,( inclusief 21% BTW, reis en verblijfskosten, omzetbelasting, ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheidsverzekering, bij-en nascholing, acquisitie, pensioenvoorziening etc.) niet zo onredelijk is als de publicitaire ophef doet vermoeden. Alleen de voorrijkosten van de koelkastmonteur van de week bij mij thuis waren al 95 euro!

Anoniem

16 september 2013

Maar ho effe, kijk eens naar dat profiel op LinkedIn van deze hr. N (en zijn Engels), dat mag wel ff wat kosten toch?

Anoniem

16 september 2013

Jullie zijn allemaal jaloerse linkse socialisten!
Ik kom voor die bedragen niet eens mijn huis uit .
Zorg is geen kwestie van vergaderen maar van zakelijke afspraken maken. En dat is gebeurd. Dus niet achteraf zeuren. De waan dat alles wel goed komt moet stoppen. Er moet gewoon weer gewerkt worden en dan zijn deze beloningen echt niet te hoog. Nog even en geen enkele interim wil meer zijn kennis ter beschikking stellen. En ze vluchten naar financieel aantrekkelijker organisaties zoals in het bedrijfsleven.
Jullie snappen niks van.

Een goede manager betaalt zichzelf dik terug voor een gezonde organisatie. Bestuurders snappen er niks meer van.
Zeer ergerlijk. Zo maken we de markt kapot door interrims af te branden. Denk eens aan je eigen toekomst!
Ik ben zelf manager en weet waar ik het over heb. Niets dan stank voor dank. Juist van de besten in de maatschappij.
Soms wil je de handdoek wel in de ring gooien dat je gewoon niks meer mag verdienen in dit land van handjes ophouders!
Gelukkig is er in kijn klieken een ander wind. Men heeft hier nog respect voor de manager!

Anoniem

16 september 2013

Nu ben ik toch benieuwd waar "kijn klieken" ligt, of bedoeld "anoniem" hier "mijn klieken" ? (waar hij ongetijwfeld toe behoort). Ook dut is ongenuanceerd, maar mag dan tich op zo'n reactie vind ik. Tjonge zeg, het zijn gewoon "krankzinnige" bedrgan. Maar ja, zo noemden ze de doelgroep van Humanitas vroeger (..)

Sassenhein

16 september 2013

De RvT heeft gehoord van het MT dat de houdbaarheid is verstreken.
De voorzitter Henk Luchtmeijer mag per direct vertrekken en dhr Nicodem mag blijven zitten waar hij nu zit, in Schijndel.
Regie op eigen leven is een van de kernwaarden waarop het MT nu doorborduurt, regie op eigen zorg!
Hulde voor de medewerkers, zij doen waar ze goed in zijn.
Schouders eronder voor een gezonde organisatie.

Top