ACTUEEL

Vergoeding voor vrouwen met PIP-implantaten

Nederlandse vrouwen met borstimplantaten van het Franse merk PIP kunnen mogelijk een schadevergoeding krijgen. Donderdag bepaalde een Franse rechter dat zo'n 1600 vrouwen van verschillende nationaliteiten 3000 euro per persoon kunnen krijgen van TÜV Rheinland. Dat is het bedrijf dat ervoor zorgde dat de implantaten goedgekeurd werden voor de Europese markt.

Het steunpunt voor vrouwen met siliconen borstimplantaten liet dat weten. Het steunpunt roept Nederlandse vrouwen met PIP-implantaten op zich te melden, zodat gezamenlijk kan worden opgetrokken. De Nederlandse vrouwen waren namelijk niet betrokken bij de rechtszaak in Frankrijk. De PIP-implantaten leidden eind 2011 tot veel onrust onder vrouwen. Ze zijn bang dat ze door lekken in de implantaten auto-immuunziekten of bindweefselziekten hebben gekregen. De fabrikant kan niet meer verantwoordelijk worden gesteld, die is failliet.

Kans op scheuren

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) liet 2 weken geleden nog weten dat de PIP-implantaten geen verhoogd risico vormen voor de gezondheid van draagsters. De IGZ baseerde zich op uitkomsten van een onderzoek in opdracht van de Europese Commissie. De onderzoekers concludeerden wel dat de kans op scheuren en lekken bij de PIP-implantaten verhoogd is. (PIP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top