ACTUEEL

Tuchtzaak tegen IGZ uitgesteld

De klachtzaken van vijf ex-patiënten van de omstreden neuroloog Ernst Jansen tegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zijn tot nader order uitgesteld. Dat heeft het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle vrijdag laten weten.

Het tuchtcollege heeft de zitting van vrijdag 29 november geannuleerd omdat een van de verweerders om medische redenen niet aanwezig kan zijn.

De verweerders zijn drie inspecteurs van het IGZ. De ex-patiënten vinden dat zij tekort zijn geschoten in het toezicht op de neuroloog. De patiënten dienden ook een klacht in tegen het bestuur van het Medisch Spectrum Twente waar de Jansen werkzaam was.

Blog

Letselschade-expert Yme Drost die de tuchtklacht namens de patiënten indiende, laat op zijn blog weten dat hij om uitstel heeft verzocht. Drost was het er niet mee eens dat de zitting zou doorgaan zonder deze inspecteur.

"Deze inspecteur speelt naar mijn mening een cruciale rol in het falen van het externe toezicht op het handelen van Jansen en het aanzetten van de raad van bestuur van het Medische Spectrum Twente (MST) tot beter intern toezicht. Daarnaast wordt het rechtsgevoel van mijn cliënten aangetast als deze inspecteur niet in persoon voor het tuchtcollege verschijnt om verantwoording af te leggen", aldus Drost. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

23 november 2013

Nou Drost succes met de KGB dutchstyle!

Top