ACTUEEL

Ziekenhuis Gorinchem wil ook samen met verzekeraar

De Rivas Zorggroep, een conglomeraat van zorginstellingen waaronder een ziekenhuis, heeft opnieuw de intentie uitgesproken om te fuseren met een zorgverzekeraar. Bestuursvoorzitter Pieter de Kort heeft dit dinsdag tegen persbureau ANP gezegd. De zorginstelling in Gorinchem praat al sinds oktober met verzekeraar UVIT over samenwerking.De gesprekken zijn in een stroomversnelling beland nu het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam is overgenomen door een coöperatie onder leiding van verzekeraar DSW. De Kort sluit niet uit dat zijn organisatie, net als het Vlietland Ziekenhuis, een coöperatie gaat vormen met zorgverzekeraars en andere partijen.

Koudwatervrees

De ziekenhuistopman is niet bang dat de Tweede Kamer de samenwerking zal torpederen. De VVD en PvdA vinden dat minister Ab Klink van Volksgezondheid de exploitatie van een ziekenhuis door zorgverzekeraars moet verbieden. Kamerleden hebben volgens hem vooral koudwatervrees en kennen de plannen niet goed. “We zullen dus nog heel wat voorlichting moeten geven”, aldus De Kort.
Volgens De Kort is vergaande samenwerking tussen verzekeraars en zorgaanbieders de enige manier om de Nederlandse ziekenhuiszorg daadwerkelijk te moderniseren. “Nu worden ziekenhuizen betaald per verrichting. In de toekomst zal het er bijvoorbeeld om gaan mensen juist zo lang mogelijk gezond te houden zodat ze het ziekenhuis simpelweg niet in hoeven. De zeer nauwe samenwerking tussen verzekeraars en zorgaanbieders is dan juist een groot voordeel.”

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top