ACTUEEL

Martin Verveer nieuwe bestuurder Spijkenisse MC

Het Spijkenisse Medisch Centrum heeft een nieuwe bestuurder. Vanaf januari gaat Martin Verveer aan de slag in het voormalige Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse. Hij wordt tot 1 april volgend jaar ingewerkt door Marcel Remijn, die als adjunct-directeur tot 1 april 2014 aan de bouw van het Spijkenisse Medisch Centrum werkt. Daarna gaat Verveer alleen door in de eenkoppige directie.

Aandachtspunt voor Verveer wordt onder meer het terugwinnen van het vertrouwen van huisartsen en patiënten uit de regio in het ziekenhuis. “Dat heeft de laatste tijd nogal een deuk opgelopen”, zei Remijn maandag. Daarnaast moet Verveer de doorstart en het invullen van het nieuwe zorgprofiel ook verder realiseren. Het Spijkenisse Medisch Centrum  moet een zogenoemd 'maandag-tot-en-met-vrijdag-ziekenhuis' worden, met een uitgebreide poliklinische functie. Dat houdt in dat het accent komt te liggen op planbare zorg. Verveer werkt momenteel bij de Sint Franciscus/Vlietland Groep. Hij volgt interim-directeur Bert Kool op.

In 2010 werd bekend dat op de afdeling cardiologie van het toenmalige Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse een onverklaarbaar hoog aantal sterfgevallen zou zijn geweest. Het ziekenhuis werd onder verscherpt toezicht gesteld en uiteindelijk overgenomen door drie ziekenhuizen uit de regio. Sindsdien heet het Spijkenisse Medisch Centrum.

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

DGo

3 december 2013

Martin, carrièrestap of is het verblijf in het SFG niet meer zo prettig na de fusie met het Vlietland?
Heel veel succes in Spijkenisse.

Top